Sommerfestival åpnet med fullt hus

Årets Sommerfestival ble åpnet på Arena av Det Norske Solistkor med dirigent Grete Pedersen.

Årets Sommerfestival ble åpnet på Arena av Det Norske Solistkor med dirigent Grete Pedersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Arrangørene måtte finne fram 30-40 ekstra stoler for å få plass til alle som ville ha med seg åpningskonserten på Sommerfestival i Moss i kveld.

DEL

- Dette er jo flere publikummere enn vi egentlig ville ha, sa Tor Sørby ved Arena, Moss kirke og kultursenter, mens han åpnet "bakrommet" og satte ut flere enn de om lag 150 stolene som allerede var besatt.

Pangåpning

- Takk for en fantastisk åpning, sa ordfører Tage Pettersen da han etter inngangssangen til Det Norske Solistkor åpnet festivalen.

- Sommerfestival er en av de viktigste festivalene Moss har. Byen har nå tre-fire festivaler av en viss størrelse, og det skal vi være stolte av. Disse festivalene løfter fram det store mangfoldet vi har i musikk- og kulturlivet i byen vår, sa ordføreren - som også passet på å skryte litt ekstra av Moss' eget bysbarn, Grete Pedersen, som er dirigent for Det Norske Solistkoret.

Christian Frederik-dagene

I sitt femte år er Sommerfestival trukket inn under Christian Frederik-dagene. Og det er en omfattende festival som fikk velfortjent ros av ordføreren.

Torsdag kveld spiller Ragnhild Hemsing fiolin, fredag blir det lunsjkonsert med Liv Frengstad og Kåre Nordstoga, samt vising av Per-Olavs Sørensens "Mennesker i Solen" på SF Kino Moss.

Lørdag er det konsert som hyller 75-åringen Svein Carlsen, og søndag blir det både festivalgudsjeneste og Iver Kleive Prosjekt, før festivalen og Christian Frederik-dagene rundes av med "Høysang i Moss III" sent på kvelden.

Anmeldelse

Les anmeldelse fra kveldens åpningskonsert på moss-avis.no i morgen og i fredagens Moss Avis!

Artikkeltags