Sommerkonsert med humor og snert

Spiller på lørdag Lars Martin Myhre og Louis Jacoby har det moro når de er på scenen, og publikum både ler og gråter av musikerduoen fra Vestfold. foto pressefoto

Spiller på lørdag Lars Martin Myhre og Louis Jacoby har det moro når de er på scenen, og publikum både ler og gråter av musikerduoen fra Vestfold. foto pressefoto

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag gjester Louis Jacoby og Lars Martin Myhre Kolåsskjæret i Son.

DEL

Konserten «En sommer er aldri over» gikk for fulle hus i Vestfold i fjor, og i år har duoen tatt turen over til den «rette» siden av fjorden for å gi publikum en uforglemmelig aften.

– Vi ser fram til konserten og koser oss veldig, og det tror jeg publikum også vil gjøre. Jeg har spilt i Son et par ganger tidligere, både med Odd Børresen og Håkon Paulsberg, og synes det er et flott sted. Son er jo livet, er det ikke det det heter?, sier Lars Martin Myhre.

Musikeren forteller at han selv og kollega Louis Jacoby er ganske forskjellige, men at de gjør mye moro ut av det.

– Vi har samarbeidet i mange år, og kan vel kalle oss litt sånn sommerkamerater. Vi har helt klart fokus på sommer når vi holder konsert, og har både nye og gamle sommerviser med på repertoaret, sier Myhre.

Humorist

Louis Jacoby er først og fremst kjent for sine mange viser om øl, unger og kjærlighet, men har høstet mye ros for sine svært humoristiske kåserier om hverdagsliv. Publikum dras lett med inn i Jacobys egen verden av sødme, sannhet og smil.

«Hverdag» er hans mest kjente vise, og handler om hvordan takle et morragrettent barn. De fleste foreldre vil nok kjenne seg godt igjen i teksten som treffer rett i hjertet.

Videre har Jacoby utgitt en samling ølviser, og i 1992 ble han tildelt Prøysenprisen. I 1995 vant han Nitimens sommervisekonkurranse sammen med Lars Martin Myhre.

Erfaren

Myhre er en musiker og komponist som mange nok forbinder med Odd Børresen. I 1995 kom Myhre og Børresen ut med albumet «Noen ganger er det all right», som lå i 98 uker på VG lista. Komponisten har skrevet musikk til utallige teaterstykker, musikaler og film, og har mottatt Spellemannsprisen fire ganger i tillegg til en rekke andre priser.

På Lørdag entrer Jacoby og Myhre «gælja» på Kolåsskjæret, og i kjent stil vil nok musikerduoen spille fram og tilbake på det humoristiske og det musikalske, men frekke replikker, sarte viser og tekster som huskes i lang tid etter.

– Publikum kan forvente seg humor og varme. Kanskje blir de både glade og triste. Jeg tror ordet lunt er et godt stikkord, uansett hvordan været blir, avslutter Lars Martin Myhre.

Artikkeltags