Plasseringen er korpset godt fornøyd med, men resultatet er likevel ikke det viktigste, skal vi tro Hege Bråten i Moss og Børre Midtsem i Ås og Vestby. Og det skal vi.For når de etter å ha levert fra NM-scenen i Trondheim, har samlet seg på et av byens bedre italienske etablissementer, er stemningen høy.

Her er resultatene fra NM i Janitsjar.

Målet nådd

Og da er man i sitt ess. Da er målet nådd, for det sosiale er vel så viktig som det musikalske for korpsene. Sosialt og musikalsk går hånd i hanske, forteller Hege og Børre med overbevisende bakgrunnstøy fra de øvrige korpsmedlemmene.

- Besetningene i de to korpsene passer utrolig godt sammen og sosialt fungerer vi også svært godt i hop, forteller Børre mens Hege nikker intens og supplerer.

- Vi er to selvstendige korps, men drar nytte av hverandres fordeler. Slik som til NM, men også i andre prosjektrelaterte oppdrag hvor vi har nytte av hverandre, slår Børre fast.

I bakgrunnen er det ”Per” som får sin hyllest. For sitt langvarige medlemsskap og aktive virke. Det markeres med et kort hilsen, jubel og løftede glass.

Prikken over i-en

- Men vi låner også av hverandre, dersom vi på egne ben står litt ustøtt og mangler en trompetist eller to, sier Hege.

Trondheim er fylt opp med over 100 korps denne helgen. Det konkurreres i 7 divisjoner. Og når det leses nedenfra i 4. Divisjon, står Hege Bråten på scenen sammen med representanter fra sine konkurrenter og blir blidere og blidere.

Sjetteplassen er hun godt fornøyd med. Det setter prikken over i-en for et vellykket NM for Moss og omegn Janitsjar og Ås og Vestby Musikkorps.