Det er blitt en tradisjon at House of Foundation (HoF) inviterer til slippfest når mosseforfatter Agnar Lirhus er aktuell med nye bøker.

I kveld lanserer han sin femte roman, «Historien om oss», som fikk terningkast fem i Moss Avis, og denne gangen slår litteraturhuset i Møllebyen virkelig på stortromma.

– Vi ønsket å gjøre noe ekstra ut av lanseringen i kveld og har derfor sydd sammen et større program for anledningen. For oss er jo dette veldig stas, sier Martin Sørhaug ved House of Foundation til Moss Avis.

Fire forfattere

Hovedattraksjonen er selvsagt Agnar Lirhus, som skal bokbades av forfatter og medmossing Maria Børja.

– Det tror jeg blir veldig bra og interessant. Maria Børja er veldig dyktig i rollen som bokbader og kjenner Agnar fra før, forteller Sørhaug, som også regner med at forfatteren selv vil lese noen smakebiter fra «Historien om oss».
Forfatter Linda Cecilie Gabrielsen, som er høyaktuell med romanen «Alt vi ikke har bruk for», gjester også House of Foundation i kveld.

– Det var Agnars eget ønske å ha med seg Linda på lanseringen. Hun skal lese høyt fra sin nyeste bok, sier Sørhaug.
I tillegg kommer den svenske forfatteren, kunstneren og musikeren Johannes Heldén, som nylig ga ut diktsamlingen «Ljus».

LES OGSÅ: - Litt flaut å sitte her

Sprit og vold

Publikum får også anledning til å bli bedre kjent med journalisten og forfatteren Morten A. Strøksnes, som ga ut boken «Tequiladagbøkene» i fjor.

– Det blir garantert mange spennende historier fra USA og Mexico, om narkokrig, vold og indianere. Vi skal også snakke om hvordan man skriver en slik bok, forteller Halberg.

LES OGSÅ: Priset som beste bokhandel