Are Kalvø har i NRK-serien «Riksforsamlingen» denne våren tatt Norges befolkning med i arbeidet med å lage en ny grunnlov. Utgangspunktet til Kalvø var at dagens grunnlov ble laget for 200 år siden av urenslige menn på seminar på Eidsvoll.

TV-serie

Humoristen fra Stranda mente at han kunne gjøre bedre og reiste derfor ut i landet for å lage en ny grunnlov, som bygger på det folk i dag mener er viktig. Resultatet ble en ny grunnlov og en TV-serie, men onsdag kommer Kalvø til Moss og House of Foundation (HOF) for å snakke mer om prosjektet.

Det er ikke sånn at vi skal begynne med Stand-Up på HOF

Martin Sørhaug på HOF gleder seg stort til å få Kalvø på besøk.

– Han er jo en brilliant politisk satiriker, så dette kommer til å bli veldig moro, sier Sørhaug til Moss Avis.

Skal kåsere

Are Kalvø er en av Norges mest kjente og prisbelønte humorister. Mellom 1993 og 2009 var Kalvø programleder for Hallo i uken, et ukentlig satireprogram på NRK P2. Han debuterte som forfatter i 1994 med boken Absolutt Oslo og har vunnet blant annet Stå opp-prisen, Kringkastningsprisen og Vinje-prisen.

Kalvø har mange fans

– Det passer jo veldig godt at han nå kommer til HOF for å prate om den nye boken «Ny Grunnlov». Det nærmer seg 17. mai og grunnlovsjubileet er like om hjørnet, sier Sørhaug.
Dette er første gang House of Foundation inviterer til en humorkveld i Møllebyen.

Humor for første gang

– Det er ikke sånn at vi skal begynne med Stand-Up på HOF, men det er morsomt å prøve på nytt. Vi ønsker å kunne spille på litt flere strenger, sier Sørhaug.

Han forteller at Kalvø skal kåsere rundt arbeidet med den nye boka og prosessen med å lage en ny grunnlov.

– Kalvø har mange fans, så jeg håper selvsagt på godt oppmøte onsdag kveld, sier Sørhaug.