Tilbake der hvor hun «drepte» Bjarne Holt

Linda Irene Strøm viser fram Weidemann-suiten på Hotell Refsnes Gods, hvor forretningsmannen Bjarne Holt blir funnet død, hengende i en krok fra taket.

Linda Irene Strøm viser fram Weidemann-suiten på Hotell Refsnes Gods, hvor forretningsmannen Bjarne Holt blir funnet død, hengende i en krok fra taket. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Linda Irene Strøm valgte å begå sitt første mord i Weidemannsuiten på Refsnes Gods – et hotell hun kjenner bedre enn de fleste.

DEL

Bare for å gjøre én ting klinkende klart: 48 år gamle Linda Irene Strøm fra Jeløy er ingen kaldblodig drapskvinne, som nå står i fare for å havne i politiets søkelys.

– He-he, nei, til daglig jobber jeg som økonomisjef på Nasjonalmuseet, sier Strøm, som nå også er distriktets ferskeste krimdebutant.
 

Mord eller selvmord?

I boka «Et ekko av begjær» blir den kvinnebedårende forretningsmannen Bjarne Holt, funnet hengt på det luksuriøse hotellrommet. Men begikk han virkelig selvmord? Strøm forteller at det var naturlig å la deler av handlingen foregå i den ærverdige bygningen fra 1767.

– Jeg jobbet på Refsnes Gods i 16 år og har gått mye fram og tilbake i gangene der, spesielt på alle nattevaktene Det er noe helt spesielt med dette stedet. Også er det jo et hotell med mye fantastisk kunst, sier Strøm.

To av konsulentene likte boka, mens den tredje vendte tommelen ned

Kunst står nemlig helt sentralt i «Ekko av et begjær». Strøms hovedperson, Line Ridder Sand, er en av Norges mest kunnskapsrike kunsthistorikere. Når Holt, som er Ridder Sands elsker, blir funnet død, rulles kunsthistorikeren inn i et nett av løgner.

LES ANMELDELSE AV BOKEN HER

Makt og penger


Ifølge forfatteren forteller boka hva makt, penger og besettende lidenskap kan medføre av trøbbel.

– Det er en del passion og begjær i boka, men det tipper aldri over i å bli vulgært. For øvrig har det svært viktig for meg å skrive en historie fra miljøer som jeg kjenner godt til fra før. De ulike arbeidsplassene jeg har hatt har gitt med impulser til boken. Jeg kunne aldri hatt en hovedperson som var politietterforsker, for eksempel. Det ville ikke bitt troverdig, forteller Strøm, som også har jobbet som valutamegler.

Det er en drøm som går i oppfyllelse for Jeløy-kvinnen når debutboka slippes løs til leserne fredag.

– Jeg har alltid likt å skrive og har lenge et par ideer liggende klare i skuffen. Men for to og et halvt år siden fikk jeg endelig litt tid til å fullføre et manus. Jeg satt av 5–6 timer hver dag og etter noen måneder var jeg ferdig, sier Strøm.

Eget forlag


Boka gir Strøm ut på sitt eget forlag. 48-åringen var nær ved å få gitt ut boka på et stort forlag, men det skar seg dessverre i siste liten.

– Det gikk så langt at vi skrev en samarbeidsavtale. To av konsulentene likte boka, mens den tredje vendte tommelen ned, forteller forfatteren.

Jeg har alltid likt å skrive og har lenge et par ideer liggende klare i skuffen

Nå, etter god hjelp fra familie venner og eksterne konsulenter, er boka endelig klar for utgivelse på Paviljongen forlag

– Vi har fått avtaler med bokhandlere i mossedistriktet og i Sarpsborg, i tillegg til noen steder i Oslo. i tillegg jobber vi med noen flere, sier Strøm.

I helgen signerer forfatteren bøker på Galleri Kvinnelist

Artikkeltags