Tilbake i garasjen etter 20 år på loftet

The Cosmic Dropouts før
The Cosmic Dropouts nå
Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det legendariske mossebandet The Cosmic Dropouts er tilbake og mange, mange rockehjerter gleder seg.

DEL

Det er kanskje ett av mosserockens mest etterlengtede og minst ventede comeback vi nå får oppleve. For etter å ha herjet på garasjerock-scenen både i Norge og utlandet på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet, valgte The Cosmic Dropouts å legge de hvite dressene i skapet i 1994. Der har de hengt trygt og godt i 20 år, fram til nå.

Var skeptisk

Bandet har riktignok et par «uoffisielle» gjenforeninger bak seg, men ifølge gutta selv er det først nå det virkelig gjelder.

– Det startet vel med at jeg begynte å lage noen nye Cosmic-låter for et par år siden. Nå er vi plutselig klare for å gi ut en ny 7-tommer og har flere konserter på kalenderen. Og et nytt album kommer forhåpentligvis på nyåret. Så man kan trygt si at vi er tilbake, gliser Morten Henriksen, som var med å starte opp Cosmic Dropouts i 1986, sammen med vokalist Arne Thelin, som ga seg høsten 1989 .

Morten Henriksen er selvsagt med i 2014-utgaven, sammen med Pål Andreassen, Morten Heiberg, Rune B. Johnsen og Stig Jøraholmen. Med andre ord er det de samme fem karene som ga seg for 20 år siden, som igjen har tatt fram instrumentene. Andreassen var i mange år var skeptisk til å gjenforene bandet, men også han nådde et punkt hvor lysten til å spille sammen igjen ble for stor.
 

Prestisjefestival

– Det har vært en del forespørsler om gjenforeninger, men det har ikke føltes helt riktig. Jeg har vært opptatt av at en reunion skulle gjøres på en skikkelig måte, slik vi gjør nå. Vi har brukt tid i studio og i øvingslokalet og jeg synes selv at det låter veldig bra, forteller Andreassen og får støtte av Henriksen.

– Det tok overraskende kort tid før alt satt som det skulle igjen. Den første konserten er allerede til lørdag på Gutter Island Garage Rock Festival i Vordingborg, like utenfor København. Mossingene har blitt plassert på hovedscenen klokka 23.30, noe som sier litt om posisjonen bandet fortsatt har i garasjerock-miljøet.

Gleder seg til å spille

– Cosmic Dropouts regnes av mange som et av det viktigste norske neo-garagerock-band noensinne. Vi er svært stolte over at de skal spille her på festivalen og ser fram til «supersej og ægte garagerock», skriver arrangøren på sin nettside.

– Vi gleder oss veldig. Det er en veldig fin festival, som trekker rundt 1000 garasjerock-interesserte, så det blir garantert god stemning. Vi har også fått bekreftet at det blir en ukes turné i Italia i desember, forteller Henriksen.

Artikkeltags