To julekonserter i Frikirken

Sentrale: Frikirkemedlem og sanger Kristine Stærk (til venstre) og menighetsarbeider Roy Sætre Khantatat.Foto: Torgeir Snilsberg

Sentrale: Frikirkemedlem og sanger Kristine Stærk (til venstre) og menighetsarbeider Roy Sætre Khantatat.Foto: Torgeir Snilsberg

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Kristine Stærk og Roy Sætre Khantatat inviterer til julekonserter i Frikirken.

DEL

Julesangene skal lyde i kirken på Bjerget både søndag og torsdag kveld. Først når en gammel tradisjon i kirken vekkes til live, deretter når en nyere tradisjon føres videre.

Musikalsk menighet

Søndag kveld er det gratiskonserten «Vi synger julen inn» som står på plakaten.

– Dette var en tradisjon for mange år siden. Konserten fylte kirken i gamle dager, sier menighetsarbeider Roy Sætre Khantatat i Moss Frikirke.

– Vi har mange musikalske og kreative medlemmer i menigheten, mannskoret Manndagskoret og mange solister, forteller han, og nevner navn som Vocalis-korsangeren Kristine Stærk, «operafantomet» Gro Stubberud og jazzsangerinnen Inger Karlsen. Samt den veldig habile gitaristen Rikard Sjånes Pedersen.

Ingen andakt

– Programmet vil utelukkende bestå av julesanger, av den kjente og kjære sorten. Dette er en konsert hvor du kan ta med naboen og glede deg over fin sang og musikk, sier Khantatat, og tilføyer at kirkelige ord ikke står på kjøreplanen.

Kristine Stærk gleder seg til «Vi synger julen inn». Og hun gleder seg til sin egen konsert samme sted neste torsdag.

– Dette er det femte året på rad jeg inviterer til julekonsert. I år er konserten litt mer mosseforankret. Jeg har med Magic Pies trommeslager, Jan T. Johannesen, på trommer, og Kai Roger Simonsen styrer lyden, smiler Kristine.

«Jul for alle penga»

I tillegg har hun med ektemannen Erling Henanger som kapellmester og på piano, Jørn Hattestad på bass og Jon Pettersen på gitar – musikere som setter sitt eget preg på det hele.

– Dette blir en konsert med «jul for alle penga». Skuldersenkende, hyggelig og lite pompøst, forteller Stærk.

Artikkeltags