Tollboden inviterer til konsertsommer

En konsert med Postgirobygget er for mange obligatorisk om sommeren. I år kan du få dem med deg i Kanalparken i Moss den 25. juni.  Billdet er fra konserten på Tollboden i 2009.

En konsert med Postgirobygget er for mange obligatorisk om sommeren. I år kan du få dem med deg i Kanalparken i Moss den 25. juni. Billdet er fra konserten på Tollboden i 2009. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Til sommeren er det 10 år siden Tollboden sto ferdig oppusset. Det må feires.

DEL

Det synes i alle fall daglig leder Per Gunnar Brandstorp, som ønsker å tråkke til med tre konserter i Kanalparken i anledning jubileet.

– Dette blir vår største satsing noensinne. Vi håper på 1500 publikummere i snitt per konsert, sier Brandstorp, som holder seg til norske artister.

– Stor sukksess tidligere

– Vi har hatt veldig stor suksess med konsertene vi har arrangert i Kanalparken tidligere også. Kurt Nilsen trakk jo 2500 mennesker i 2013, sier Brandstorp, som ellers minnes den legendariske Boney M-konserten på Tollboden. 1600 mennesker var på brygga den kvelden. 2014-sommeren har det derimot ikke vært noen store konserter. Det til tross for at sommeren var eventyrlig for omsetningen på både Tollboden og Fiskebasaren.

– Vi hadde stor suksess med allsang på onsdager, men ellers kan du si vi hadde en konsertfri sommer. I anledning jubileet ønsker vi derfor å slå på stortromma igjen, sier den daglig lederen.

Konsertsommeren braker løs 20. juni med det Brandstorp kaller en stor, norsk artist/band.

– Vi kan ikke røpe navnet ennå, men jeg kan si at artisten eller bandet har spilt i Moss før, sier Brandstorp.

Postgirobygget og CC Cowboys

Han har latt mossevennene i Postgirobygget få følge etter den 25. juli. Vel vitende om at dette er et band som spiller i Tollboden-regi for tredje gang.

– De trekker masse folk. Og vi skal ikke bare by på konsert, men en sommeropplevelse. Derfor gleder vi oss også stort til CC Cowboys avslutter moroa 15. august, sier Brandstorp.

CC Cowboys trommeslager Agne Sæther, sier det alltid er gøy å spille på hjemmebane i Moss. Selv om han har bodd nesten halve livet i Fredrikstad, synes han det er stas å møte kjente og å mimre fra skoledagene på Skarmyra skole.

Han har vært medlem i Fredrikstad-bandet siden starten.

Ny plate

– Vi planlegger å gå i studio i Skåne for å spille en helt ny plate i anledning 25-års jubileet vårt i januar, forteller Sæther. Han legger til at bandet har fått en ny giv etter at frontfigur Magnus Grønneberg var med i TV2-satsingen «Hver gang vi møtes» og musikken ble tolket på nytt.

– Men det er komisk nok sånn at vi nærmest spiller inn nye plater for vår egen del. En stor del av fansen ser nemlig ut til å klare seg helt fint med de gamle låtene. Men det gjør ikke vi. Det blir som i et forhold. Gjør man det samme hver dag, går man fort lei, sier Sæther. Han sier de merker stor etterspørsel om sommeren.

– Jeg kan ikke huske sist jeg hadde to ukers sammenhengende ferie. Men det er jo gøy da. Og jeg håper og tror vi fremdeles har den samme gløden under konsertene selv om reisingen ikke er like festlig nå som for 25 år siden. CC Cowboys skal for øvrig også være headlinere på Månefestivalen i Fredrikstad i slutten av juli.

Artikkeltags