Gå til sidens hovedinnhold

Tony Remy til Queens pub i Moss

Artikkelen er over 11 år gammel

De siste årene har Tony Remy turnert med Annie Lennox. Fredag er gitaristen frontfigur i en konsert på Queens Pub.

– Jeg er veldig, veldig spent på denne konserten, sier Leif T. Bye ved Queens til Moss Avis.

Han fikk tilbudet om å få engelske Remy på scenen via gitaristens danske agent.

– Remy spilte i Oslo i januar i fjor, og tilbakemeldingene fra den konserten var fantastiske, forteller Bye.

Intimt og bra

– Litt av sjarmen til Queens Pub er den intime scenen. Artister setter pris på å opptre her, mener Bye.

Da Lars Albrecht og Terje Kinn spilte på Queens tidligere i vinter noterte Bye neste 130 betalende publikummere.

– Inkludert noen Vip-billetter var det kanskje 150 inne. Men det er også det maksimale av hva vi kan ta. Og vi har ikke plass til så mange som 150 samtidig, så da er vi avhengige av sirkulasjon, at noen er ute og røyker eller går en tur i baren, forklarer Bye.

Mossinger varmer opp

Husbandet til Moss Bluesklubb, Supersession, varmer opp publikum på Queens fredag.

– Bandet har noen av Norges beste bluesmusikere, blant annet Richard Gjems på munnspill, som har spilt med det som kan krype og gå av så vel nasjonale som internasjonale blues stjerner. Nevnes kan Fabulous Thunderbirds, Big Bill Morganfield, Kid Ramos, Steinar Albrigtsen og Vidar Busk. På bass har vi Arne Brunvoll, på gitarer har vi Jon Bånrud og Stig Martinsen og på trommer Håvard Sunde, heter det i Supersessions presseskriv.
Når de går av, går kveldens hovedartist på.

Topp blues

– Verdens beste rock/jazz-gitarist. Slik omtales engelske Tony Remy av en lang rekke kritikere, hvorav mange ser ham som en ny Jimmy Hendrix, Mike Stern eller John Scofield. Også den kvalitetsbevisste Annie Lennox hører til Remys beundrere. De siste årene har Tony Remy turnert med Annie Lennox, og bidratt til å friske opp rockikonets image med sitt rå, men også følsomme gitarspill, heter det i en pressemelding om Remy, som fortsetter:

– Nå får endelig også Moss’ bluespublikum en helt unik sjanse til å avgjøre om Tony Remy virkelig hører hjemme blant tidenes beste gitarister. Fredag den 12. mars presenterer Queens Pub denne enestående artisten, som kompet av et internasjonalt band garantert kommer til å lokke publikum opp av stolsetene med sitt fengende spill.