Det slår Halvbroren-produsent Olav Øen fast uten å nøle. Øen er gründeren bak produksjonsselskapet Monster og mannen som til slutt fikk Lars Saaby Christensens tillit til å lage TV-serie av Halvbroren.

Det var også Øen som mente mossingen Per-Olav Sørensen ville være rett mann for regijobben, da en av de meste folkekjære romanene i norgeshistorien skulle festes til film.

– Jeg hadde sett «Tanghost» og var svært imponert. Per-Olav har en rekke kvaliteter, ikke minst når det gjelder forståelsen for det visuelle og det dramatiske. En av hans største styrker er jo at han har erfaring fra både film og scene, sier Øen, som tror Sørensen kan nå langt i film- og TV-verdenen.

– Ja, han har alle forutsetninger for å gjøre det stort, sier Øen.

Rekord

Søndag kveld ble siste episode av Halvbroren vist på NRK1. Serien har hatt et snitt på nærmere én million seere og har vært en stor suksess for NRK. Halvbroren hadde 1 076 000 seere på de to første episodene, noe som er ny rekord. Aldri har så mange sett første episode av en dramaserie på NRK.

– Høy klasse

Prosjektsjef Tone Rønning i Eksternredaksjonen i NRK er selvfølgelig storfornøyd. Og hun lovpriser valget av Per-Olav Sørensen som regissør.

– Da Olav Øen kom til NRK og foreslo Per -Olav som regissør, var det svært enkelt for oss å si ja. Han hadde tidligere regissert «Honningfellen», som var et nydelig stykke arbeid. Så vi visste hvor dyktig han var. Med «Halvbroren» har Per-Olav bare bekreftet at han er en regissør av høy klasse, sier Rønning.

LES OGSÅ: Sørensen skriver på nytt manus

LES OGSÅ: Over en million så Halvbroren

- Det krever sitt

Hun sier at hun spesielt verdsetter Sørensens kunstneriske evner og ambisjoner. Men mener også at hans gjennomføringsevne er viktig.

– Det er et stort team han har ledet og det krever sitt å skyte alt på 99 dager og samtidig holde seg innenfor budsjettet, sier hun.

Rønning håper på mer samarbeid med mosseregissøren i årene som kommer.

– Fra NRK sin side frister dette selvsagt til gjentakelse, avslutter hun.

Får tilbud fra inn- og utland

Sørensen selv mener at erfaringene fra Halvbroren har gitt han mer selvtillit som regissør. Hva som blir hans neste storprosjekt vet han foreløpig ikke, men sitter i disse dager og vurderer ulike TV og filmtilbud.

– Det har kommet en del spennende henvendelser, både fra inn- og utland, etter at Halvbroren ble vist på Mipcom-messen i Cannes i høst. Akkurat hva slags tilbud det dreier seg om ønsker jeg ikke å si noe om, men det er prosjekter av betydelig størrelse, sier en hemmelighetsfull Sørensen.