– Veldig hyggelig at politikerne vil ha spelet

Håkon Sæther har fryktet at mange års forarbeid med Spelet Christian Frederik skulle være bortkastet. Derfor var han lettet over at de borgerlige i går bevilget en million kroner til oppsetningen. Det er 660.000 kroner mindre enn rådmannen foreslo, men gjør det likevel mulig å sette opp spelet.

Håkon Sæther har fryktet at mange års forarbeid med Spelet Christian Frederik skulle være bortkastet. Derfor var han lettet over at de borgerlige i går bevilget en million kroner til oppsetningen. Det er 660.000 kroner mindre enn rådmannen foreslo, men gjør det likevel mulig å sette opp spelet.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det borgerlige flertallet i Moss bevilget i går én million kroner til å sette opp Spelet Christian Frederik, men ingenting til å utvikle arenaen i Nesparken.

DEL

Først søkte styringsgruppen for spelet om 3,4 millioner kroner for oppsetninger i 2013 og 2014. Pluss ikke tallfestede midler til å utvikle Nesparken for spelet. Det ble avslått.

Del på Facebook

Nå, i runde nummer to søkte de om 1,66 millioner kroner for oppsetning og manuskjøp, pluss 1,5–2 millioner kroner for utvikling av Nesparken.

Svaret fra de borgerlige i formannskapet i går ble én million til spelet, ingenting til arenautvikling. Dessuten kreves det et bredt, lokalt engasjement for å utløse midlene.

Tar utfordringen

– Vi får gå gjennom kostnadene og se hva vi får til. Om vi må amputere spelet eller redusere kravet til profesjonelle skuespillere, sier leder for styringsgruppen, Paul-Erik Krogsvold.

Håkon Sæther, som i ett år jobbet i 25 prosent stilling med å lage en prosjektbeskrivelse, var derimot lettet.

– Det er veldig hyggelig at byens politikere vil ha spel! Nå vil styringsgruppen ta utfordringen med å se på løsninger for spelet, lover Sæther.

Ville gitt mer

Opposisjonen med Arbeiderpartiet og SV ønsket å gå for rådmannens innstilling og bevilge 1,66 millioner kroner til spelet. De ønsket dessuten at arenautviklingen ble fremmet som egen sak.

Tomas Colin Archer (Ap) framholdt samtidig at det ikke måtte bli noe «politisk spel» omkring Grunnlovsjubileet i 2014, men at byens politikere måtte stå sammen om et verdig og godt jubileum.

Det sa ordfører Tage Pettersen (H) seg enig i – dog uten å fire på de borgerliges kutt i Spelet Christian Frederik. Partene så derimot fram til å få kostnadsfestet og prioritert alle prosjektene som planlegges i 2014.

Mossehallen og Torderød

Venstres Sindre Westerlund Mork mener at spelet bør få et format som passer Riksteatret, slik at det kan turnere og reklamere for Moss’ plass i historien.

Håkon Sæther ønsker ikke å kommentere dette forslaget.

Westerlund Mork mener i samme åndedrag at Mossehallen kan være et egnet, og regnfritt spelsted.

Haakon Hattevig og Arnulf Johannessen i Torderød Gårds Venner tar derimot til orde for å legge spelet til Torderødparken.

– Dette er byens eneste fredede anlegg, noe det ble allerede i 1924. Det er byens eneste barokkanlegg, og har elementer i seg fra barokkhagen som var ved Jernverket i 1814. Dette vil gi spelet autentisitet, og kan med hell vises fram til offisielle spelgjester. Både parkerings- og toalettløsninger finnes, sier Hattevig og Johannessen.

Del på Facebook

Artikkeltags