Vil bli et forbilde i Norge og i Norden

Morten Didriksen går 1. september fra å vikariere som husleder til å bli fast ansatt husleder på Allaktivitetshuset på Skarmyra. Han har fått på plass store visjoner og de fleste av høstens planer.

Morten Didriksen går 1. september fra å vikariere som husleder til å bli fast ansatt husleder på Allaktivitetshuset på Skarmyra. Han har fått på plass store visjoner og de fleste av høstens planer. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Om fem år skal delegasjoner komme til Allaktivitetshuset på Skarmyra for å lære av alt vi har fått til.

DEL

Morten Didriksen begynner å bli varm i jakken som husleder, og uttalelsen hans henger på greip i forhold til visjonen han har utarbeidet for huset etter at han tiltrådte 1. januar i år:

Del på Facebook

Her hetet det blant annet: «Skarmyra Allaktivitetshus skal være en inkluderende, eksperimentell motor for kulturarenaene i Moss ...».
Og: «Skarmyra Allaktivitetshus skal være kjent (...) som kvalifiseringsarena for grensekryssende kulturell virksomhet og for sitt kreative miljø og et forbilde for liknende virksomheter andre steder i Norge og i Norden.»

Les også: Morten Didriksen fronter et hus fullt av muligheter

Mer på stell

Didriksen kastet en mengde hatter og baller og vyer i luften da vi pratet med ham i midten av februar.
Fortsatt er det mange ideer som ikke er plukket ned. Men, som oversikten vår viser, så har Didriksen fått på plass en lang, lang rekke arrangementer.

Ettermiddagskonserter

En større konsert den første fredagen hver måned. Tilbud på kveldstid annenhver onsdag. Månedens utstiller. Samt en rekke kurs, hvor Didriksen roser kursholderne for stor velvilje.
– St. Croix-huset har åtte ansatte på heltid. Her har vi bare én. Det økonomiske er en utfordring. Men med alt det vi har på programmet, kan ikke Tage (Pettersen, Høyres ordfører-kandidat, red.anm.) bare komme å fjerne Allaktivitetshuset etter valget, erklærer Didriksen – som har representert Arbeiderpartiet siden sist valg.

Banket gjennom

Posisjonen banket igjennom Allaktivitetshuset på Skarmyra, som til slutt ble atskillig dyrere enn først skissert.

Ressurspersoner

– Allaktivitethuset ble politisk vedtatt, og det er i ordlyden i vedtakene jeg har forankret visjonen, forklarer den offensive huslederen, som fremdeles har store planer for kostymelageret på loftet, og som også vil utarbeide en liste over kulturfolk i Moss – mennesker som har jobbet eller jobber med kultur på alle slags nivåer.

– Det finnes mange mennesker i mossedistriktet som har bred erfaring innen forskjellige kulturfelt. Og mange av disse er ikke kjent, eller kjenner ikke hverandre. Det er mange der ute som kan bidra til å løfte kulturen i Moss ytterligere, fremholder Morten Didriksen.

Artikkeltags