Lørdag slapp duoen boken «Hva var det hun sa?», inspirert av Inger Christensens dikt «Alfabet» fra 1981.

- Christensens dikt ble skrevet i lys av Den kalde krigen og atomtrusselen og handlet om livet og mangfoldet på jorden som var truet. Selv er jeg opptatt av klimatrusselen. Så jeg tok utgangspunkt i to ting, Christensens nydelige tekst-oppbygning og rødlisten, listen av truede arter, fortalte Lirhus til Moss Avis i juni om kilden og arbeidet med teksten.

Folk sier "wow!"

De utvalgte ordene overlot han til illustratør Rune Markhus.

- Det spesielle med denne boken for meg som forfatter, er at den er illustrert, og at det er et samarbeidsprosjekt. Illustrasjonene er så fine at folk sier «wow!» når de ser boka. Bildene åpner boka på en helt annen måte enn mine seks tidligere utgivelser, sier Lirhus – som synes det er fint å samarbeide:
- Det er morsomt å dele glede og risikoen med en annen.

Litt pinlig

«Hva var det hun sa?» er trykket i 1500 eksemplarer og gis ut på H//O//F Forlag. Lirhus mener at boken er vanskelig å plassere. Det er en diktbok. Det er en bok for både barn og voksne. Uansett er det en bok om et stort og viktig tema.

Forfatteren synes det er litt pinlig å skrive om miljøsaken.

- Klimatrusselen er jo noe alle vet om. Men det er dette jeg brenner for. Jeg føler at miljøsaken er som et stort fjell som jeg prøver å løpe på fra forskjellige kanter, for å prøve å borre et hull. Jeg er veldig engasjert i miljøet og jeg prøver å nå fram med det, sier Agnar.

Roser House of Foundation

Han har flyttet tilbake til Moss og jobber deltid som norsklærer på Kirkeparken vgs. ved siden av å være forfatter.

Han kan ikke få fullrost miljøet i House of Foundation.

- Her skjer det fantastiske ting hele ting. HOF har en enorm gjennomføringskraft, fastslår Agnar Lirhus.