Gå til sidens hovedinnhold

William (12) kom fra Bergen for å tegne Donald i Son

Artikkelen er over 8 år gammel

William Økvist Ingvaldsen (12) vil bli Donald-tegner når han blir stor. Med ekstraplass på kurset til Arild Midthun er han hakket nærmere realisering. Klikk på hovedbildet for å se video.

På vei hjem til Bergen fra ferie i Sverige kom William Økvist over en tegnekonkurranse i Donald der kurset til Arild Midthun i Son var nevnt.

– Da ringte vi og meldte meg på med én gang, forteller den entusiastiske bergenseren, som innlosjerte seg i huset til et familiemedlem sammen med onkelen for anledningen.

På spørsmål om han kjente til Midthun fra før kommer det spontant og ubeskjedent;
– Selvfølgelig! Jeg leser jo Donald og legger merke til alle Donald-tegnernes navn.

Drømmen om å bli profesjonell Donald-tegner ligger foran som en gulrot for den dyktige gutten. Å få lære av en ekte Donald-tegner er stort.
– Jeg lærer masse denne uken, det er utrolig gøy, sier William.

Stor etterspørsel

Det er første året den anerkjente Donald-tegneren Arild Midthun holder et slikt kurs for ungdommer i Son. Etter noen dager inn i kursuken innser han at dette er noe som må gjøres igjen neste år.

– Jeg har jo fått masse henvendelser fra foreldre og Donald-fans i alle år om ikke jeg kan holde kurs i tegneserie. Så dette er en prøveordning der jeg først og fremst ønsket å gi et sommerskole-tilbud til lokalmiljøet, forteller Midthun.

Responsen var overveldende og kurset var fylt opp etter kort tid. Med en maksgrense på 15 elever var det egentlig ikke flere plasser igjen da William tok kontakt.
– Det er klart han måtte få plass likevel. Han har jo stor interesse for dette og kommer så langveisfra, sier Midthun.

Resterende deltakere kommer fra Son og Moss og er alle i aldersgruppen 11–18 år.
– Det er en veldig kreativ alder rundt 11–13. Derfor har vi mange i den gruppen her. Mange leser tegneserier og så liker de å uttrykke seg via tegning og språk, sier Midthun.

Venninnene Irina A. Holter (11) og Sara Hartmark (12) er enige i den uttalelsen.
– Ja vi tegner mye og synes det er gøy å lage tegneserier, bekrefter begge to.

De tegner ikke Donald, men serier om noen blide kuer og snille bamser.
– Vi har lært mye om å skape følelser i bildene, slik at leseren får en sterkere opplevelse av fortellingen, sier Irina.

Viktig prosess

– Dette er egentlig steinalderteknologi. Et medium en har full kontroll over i hele prosessen. I denne dataalderen tror jeg det er viktig for barn å oppleve dette, sier Midthun.

Kurset holdes denne uken på Klubbhuset til Soon Idrettsforening, Grevlingen i Son og er støttet av kommune og foreninger.