Ny forestilling med Teaterlab

TEATERLAB: Grania Skappel har skrevet manus til Barsakh.

TEATERLAB: Grania Skappel har skrevet manus til Barsakh.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag blir det forestilling i "Gullfunnet" på Rygge Ungdomsskole med kulturskolens Teaterlab.

DEL

Moss kulturskole ved Teaterlab har jobbet med forestillingen Barsakh siden februar. Gruppa består av fjorten teaterglade 11-13-åringer. Manuskriptet til forestillingen er skrevet av Grania Skappel for Frikk teatergruppe i 2014, basert på romanen med samme tittel av Simon Stranger.

– Denne gangen er persongalleriet noe utvidet, og vi har diktet inn enkelte scener for å vise fram noen flere karakterer rundt hovedpersonene, forteller Skappel, og tilføyer:

– Dessverre er ikke problemene som båtflyktninger møter blitt uaktuelle i 2018.

Flukt

Barsakher en teaterforestilling om Samuel fra Ghana som overlever en dramatisk flukt i en tettpakket båt over havet til Gran Canaria. Her er Emilie og Sofie på ferie med sin norske familie, og de kommer joggende til stranda akkurat i det båten med flyktningene ankommer stranda. De får en hjelper i José som bor ved stranden, og vi får bli med på deres historie sammen. Instinktet er å hjelpe mennesker i nød.

Publikum møter også Yossuf som er med på deler av flukten, kunstneren Daniel som forsøker å formidle sine inntrykk med bilder, mødre og fedre som må gi noen vanskelige svar. En klok lillesøster Karo, og Amara med babyen og venninnen i den vanskelige overfarten, Ndeje. Mennesker som tjener penger på andres nød, betjening på hotellet, og lokalt politi er også med her.

– Det er ikke lett å ville hjelpe når lover og regler skal håndheves, og i vår fortelling prøver vi å få fram kontrastene i en urettferdig verden, sier Grania Skappel og ønsker velkommen til forestilling i «Gullfunnet» på Rygge ungdomsskole.

Artikkeltags