Hun er ansatt som ny rektor for kulturskolen

Tone Winje er ansatt som rektor for kulturskolen i Moss

Tone Winje er ansatt som rektor for kulturskolen i Moss Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tone Winje er ansatt som rektor for kulturskolen i Moss. Hun kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Kulturrådet.

DEL

-"Everybody has the right to music”, sa musikeren og humanisten Yehudi Menuhin. Kulturskolen er en fantastisk arena som gir barn og unge anledning til både å lære og utøve kunst og kultur. Jeg gleder meg som en unge til å være med å videreutvikle kulturskolen i Moss. Samtidig går jeg til stillingen som rektor med stor ydmykhet, sier Tone Winje i en pressemelding.

Ifølge Moss kommune har Winje lang erfaring fra norsk kulturliv og har blant annet vært direktør for Festpillene i Nord- Norge, prosjektleder for den internasjonale fiolinkonkurransen Menuhin Competition, redaksjonsleder i NRKs kulturavdeling og daglig leder i Grappa musikkforlag.

Winje har også mange års erfaring fra undervisning i grunnskole og høgskole og har hatt en rekke verv i sentrale organisasjoner i norsk kulturliv. Hun har blant annet vært formann i Spellemannskomiteen, styremedlem i FONO (interesseorganisasjon for norske uavhengige plateselskaper), Rikskonsertenes festivalstøtteutvalg og Rådet for folkemusikk og folkedans. Winje er i dag medlem av styret for Nationaltheatret.

Bred erfaring

-Tones omfattende erfaring fra ulike deler av norsk kulturliv og hennes pedagogiske kompetanse, var utslagsgivende for at Moss kommune ønsket nettopp henne til å lede kulturskolen. Vi er utrolig glade for at hun har takket ja til stillingen. Kulturskolen er sentral i kommunens kulturliv og Tones solide kompetanse og brede erfaring gjør at hun har de aller beste forutsetninger for å lede kulturskolen videre, sier kommunalsjef Bjørn Olavesen  

Lars Jegleim har ledet kulturskolen i Moss i 20 år. Han går av med alderspensjon når ny rektor tiltrer. Det var 29 søkere til stillingen som rektor ved kulturskolen i Moss.

Artikkeltags