Dykkerutstyr fra Larkollen i NRK-drama

GAMMEL DYKKERHJELM: Stein Stavdal Paulsens dykkehistoriske samling inneholder alt mulig av dykkerutstyr, samlet gjennom en årrekke.

GAMMEL DYKKERHJELM: Stein Stavdal Paulsens dykkehistoriske samling inneholder alt mulig av dykkerutstyr, samlet gjennom en årrekke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Lykkeland» er høstens store dramasatsing på NRK. Stein Stavdal Paulsen fra Larkollen har bistått Maipo Film med tidsriktig dykkerutstyr til produksjonen.

DEL

Dramaserien handler om starten på det norske oljeeventyret, og de fleste rekvisittene til de scenene som har med dykking å gjøre kommer fra hans dykkehistoriske samling. TV-serien hadde premiere forrige søndag.

– Serien tar utgangspunkt i året 1969, og dykkingen har derfor en historisk tilnærming hvor min oppgave har bestått i å forsyne filmselskapet med autentisk og tidsriktig dykkerutstyr, skriver Paulsen på Facebook.

Han er lidenskapelig samler av gammelt dykkerutstyr, og i det gamle bedehuset Emmaus i Larkollen har han sitt private «museum».

– Samlingen har vært en svært god ressurs for produksjonen og har gitt oss mulighet til å kunne gjenskape kompliserte scener med dykk fra 1969, skriver filmselskapet.

Artikkeltags