Tv-serien «Ja vi elsker camping» filmer på Larkollen og ønsker lokale deltakere

OPPTAK: Sverre Haug fra Askim og barnebarna Ole Jesper Haug-Steen, Tor Morten Fossum og Caroline Fossum er med i tv-serien «Ja vi elsker camping». Regissør Sebastian Solberg (bak fra venstre), fotograf Meidell Olsen og lydmann Kai Arben Hansen er på Larkollen camping og gjør opptak.

OPPTAK: Sverre Haug fra Askim og barnebarna Ole Jesper Haug-Steen, Tor Morten Fossum og Caroline Fossum er med i tv-serien «Ja vi elsker camping». Regissør Sebastian Solberg (bak fra venstre), fotograf Meidell Olsen og lydmann Kai Arben Hansen er på Larkollen camping og gjør opptak. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du drømmer om å bli kjendis på tv, har du gode muligheter nå. De som lager serien «Ja vi elsker camping» er på Larkollen og ønsker deltakere fra distriktet til neste års episoder.

DEL

– Unge par som har en sommerflørt, en venninne- eller kompisgjeng eller noen som har lånt en campingvogn for første gang. Vi vil gjerne ha deltakere i aldersgruppen 18-28 år, men det kan også være veteraner, barn eller pensjonister sier Jonas Møller som er produsent for tv-serien.

Produksjonsselskapet Rakett er godt i gang med opptakene til den populære serien. Dette skal bli sesong tre som skal på lufta til våren 2018. Opptaksperioden er fram til 15. august og filmingen startet allerede 15. juni. Selskapet har to team på campingen, som hver består av fotograf, lydmann, regissør og assistent, og som skal lage de 12 episodene det blir til slutt.

– Det trenger ikke å være boende gjester på campingen, - vel så gjerne dagsturister eller helgebesøkende. Noen som opplever campinglivet og vil dele det med oss. Alle gjør noe på sin måte og det fine med deltakere fra lokalområdet er at de også kan fortelle litt om distriktet, noe som også er viktig for serien. Foreløpig har vi et cast med 8-10 grupper, men vi vil gjerne opp i 20 for å få en god variasjon i serien, forklarer Møller.

Camping på sjette året

Familien Haug fra Askim bor på Larkollen camping for sjette året på rad. De er her med barn og barnebarn.

– Vi elsker sjøen og her er det virkelig deilig. Det er veldig sosialt og vi treffer gode venner vi har fått her gjennom årene. Vi har to vogner, som står her hele året; det er en til oss og en til ungene, men barnebarna er rundt oss hele tiden, smiler en fornøyd bestefar Sverre Haug.

Produsenten forklarer at de følger deltakerne gjennom døgnet, noen ganger fra morgen til kveld, men ikke nødvendigvis hver dag.

– Ferien er jo det helligste for folk og vi kommer hit og tar litt over. Vi er her på nåde for det er ikke meningen at vi skal okkupere hele plassen. Alt foregår i forståelse med alle parter og vi lager kontrakter om hvordan materialet skal benyttes, - og de som ikke vil være med kommer selvfølgelig ikke med, sier Møller.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PÅ TV: – Vi vil gjerne ha deltakere fra mossedistriktet, sier produksjonsleder Anine Johansen og produsent Jonas Møller i produksjonsselskapet Rakett som lager tv-serien på oppdrag fra TVNorge.

PÅ TV: – Vi vil gjerne ha deltakere fra mossedistriktet, sier produksjonsleder Anine Johansen og produsent Jonas Møller i produksjonsselskapet Rakett som lager tv-serien på oppdrag fra TVNorge. Foto:

Rakett lager serien på oppdrag fra TVNorge og det var også de som produserte fjorårets sesong fra Oddane Sand camping utenfor Larvik. Den gikk på tv fra mars til mai i år og var veldig populær. Pensjonistparet Ella og Nils Garnaas fra Åvangen og barnebarna Ella Marie og Malene var sentrale i serien, og du husker kanskje Nils som den selverklærte bobilkongen som hadde Europas største bobil med egen tilhenger til en Mini Cooper.

LES OGSÅ: Bobil-kongen fra Moss kommer på tv i kveld

Viser bredden av campingfolket

– Hvorfor ble det Larkollen i år?

– Vi synes det er bra med variasjon. Larkollen camping er en stor campingplass og viser hele bredden av campingfolket. Trenden med camping har økt veldig og nå finner vi alt fra arbeidssøkende til advokater rundt om på campingplassene. Dessuten ligger Larkollen idyllisk til ved sjøen, forklarer produsenten og legger til:

– Her ble jo også Norges første dokusåpe produsert. «Campingliv» eller «Livet på Larkollen» som den også ble kalt. Den gikk på NRK i 2001, så nå er vi på en måte kommet hjem.

Rakett har et produksjonskontor i en egen campingvogn og staben har leid seg inn i private hytter i området. I tillegg til kamerateamene er det en redaktør som er innholdsansvarlig, produsenten har det overordnede ansvaret for hele produksjonen og Anine Johansen er produksjonsleder og sørger for administrasjon, logistikk og at budsjettet holdes:

– Nei, vi kan nok ikke ta sommerferie, for det er jo nå det skjer her, sier hun smilende.

Artikkeltags