Maler seg ut av frustrasjonene

Kunstneren Harald Nygård har laget en vennlig og mild utstilling i Rygge Museum.

Kunstneren Harald Nygård har laget en vennlig og mild utstilling i Rygge Museum.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Han ble landskjent for sine avistegninger fra retten. Nå maler Harald Nygård ut frustrasjonene sine i fargerike landskapsbilder.

DEL

Hver søndag i mars er Harald Nygård personlig til stede på sin utstilling i Rygge Museum like ved Rygge kirke. Det er primært vennlige og fargerike landskapsbilder den nå pensjonerte VG-tegneren stiller ut for salg. Og folk i Rygge har ikke latt seg be to ganger for å få tak i et bilde av den profilerte kunstneren. For dem som har mest sans for hans fortid, er det også malerier fra kjente rettssaker som Nygård har latt stå fremme.
Harald Nygård som er bosatt i Rygge, jobbet som avistegner for VG i 28 år og tegnet fra kjente rettssaker som Treholt-saken, Orderud-saken, Arnfinn Nesset-saken og Bjugn-saken.
Han flyttet til Stockholm for å følge rettssaken mot Christer Petterson etter drapet på Olof Palme, og tegnet også for Expressen.
Har har tidligere hatt to utstillinger, "Journalistikk i olje" og "Retten er satt".
For tiden holder Nygård på å forbedre en større historisk utstilling.
– Oppi alt dette er det godt å gjøre en utstillinger som denne her på Rygge Museum. Jeg ville lage bilder til å bli glad av, og kjente det var godt å få malt av seg frustrasjonene, sier Harald Nygård til Moss Avis.

Artikkeltags