– I henhold til tradisjonen inviterer Moss Biblioteks Venner, sammen med Moss Bibliotek, til forfattertreff for alle interesserte. I år er det forfatteren, journalisten og musikeren Levi Henriksen fra Kongsvinger i Hedmark som er invitert, forteller Jørgen Jakobsen i Moss Biblioteks Venner.

Etter å ha gitt ut en reiseskildring fra Alaska i 1999, debuterte Levi Henriksen i 2002, 38 år gammel, med novellesamlingen ”Feber”, der han skrev om mennesker på vei mot stupet.

– Han ble beskrevet som en forfatter som skrev om tapere, noe han bestred ved å gi ut ut feel-good romanen ”Ned-Ned-Ned” allerede året etter. Sitt store gjennombrudd fikk han et par år senere, med den kritikerroste romanen ”Snø som vil falle over snø som har falt”, en roman han ble tildelt Bokhandlerprisen for, sier Jakobsen.

Mye på hjertet

I fjor kom boken ”Her hos de levende”, en roman som Aftenpostens litteraturkritiker Atle Christiansen beskrev som "skrevet mer i takt med gamle eventyr og dannelsesromaner enn med moderne og modernistiske forestillinger. Hans bøker dreier seg mest av alt om de store følelsene, det uhåndterlige mørket og livets grunnkrefter”.

– Levi Henriksen blir beskrevet som en med mye på hjertet- og som er flink til å få det ut. Som musiker omtales han som en krysning mellom Ulf Lundell, Magnus Grønneberg og Henning Kvitnes. Med en ”snakkesyngende” stemme i en folkelig-rock stil med norske tekster beskriver han livets mange fasetter, sier Jørgen Jakobsen og ønsker velkommen til forfattertreff.