Sommerles med biblioteket

LES: Moss bibliotek skal for 3. året på rad være med på den digitale sommer lese kampanjen «Sommerles», forteller Kristin Novang Pedersen.

LES: Moss bibliotek skal for 3. året på rad være med på den digitale sommer lese kampanjen «Sommerles», forteller Kristin Novang Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Moss bibliotek skal for 3. år på rad være med på den digitale sommer lese kampanjen «Sommerles».

DEL

– I 2016 leste mossebarn nesten 700.000 sider, vi hadde over 370 aktive lesere, og vi delte ut 501 premier. Men vi vil ha mange flere! sier Kristin Novang Pedersen, fagleder for barn og ungdom på Moss bibliotek.

Sommerles er et leseprosjekt på en digital plattform, og hovedmålet er selvfølgelig å få så mange barn som mulig til å lese så mange bøker som mulig i løpet av sommerferien. Kampanjen starter 1. juni og gjelder barn i 1.-7. klasse. De leser så mye de selv vil, og registrerer lesingen sin på en nettside hvor de har lagd seg en konto.

For hver leste bok/lydbok klatrer man på Sommerles-nivåene, og ved gitte nivåer er det premier å hente på ditt lokale bibliotek.

- Oppfordring til alle mossebarn: Følg med utover og meld dere på Sommerles konkurransen 1. juni, på sommerles.no, sier Kristin Novang Pedersen.

Mange deltok

I 2016 var det 185 kommuner som deltok, og 32.000 lesende barn. I år håper arrangørene på enda flere siden de har fått med seg flere norske kommuner på lasset, og de er passert 200 deltagende kommuner.

Premier blir det også når «Sommerles» er ferdig, 1. september. Da trekkes premier blant alle deltakerne.

– Forfatter Mari Moen Holsve er igjen engasjert for å skrive «Sommerles»-historien, en fortelling som får et nytt kapittel hver 14. dag, og som alle deltakere bør lese. Leser du den og svarer på spørsmålene, klatrer du nemlig enda fortere opp Sommerles-nivåene, sier Novang Pedersen.

Norrøn mytologi

Sommerles har i flere år på rad hatt norrøn mytologi som tema, så også i år. Det betyr at premiene du henter underveis, plakatene, kodeordene og historien du skal lese, tar utgangspunkt i norrøn mytologi.

Artikkeltags