Film og konsert med Bergman og Bach

HYLLES: Filmregissør Ingmar Bergman. (Pressefoto)

HYLLES: Filmregissør Ingmar Bergman. (Pressefoto)

I år ville filmregissør Ingmar Bergman rundet 100 år. Lørdag blir det konsert i Moss kirke med flere av Bachs verk som Bergman bruker i sin siste film «Saraband». Filmen vises gratis på Odeon/Moss kino etter konserten.

DEL

Bergmans filmproduksjon kan nærmest ses på som en lang undersøkelse av «menneskets tilstand».

Han regisserte 62 filmer som han også skrev manus til, og var aktiv i mer enn seks tiår.

Hans innflytelse kan knapt overvurderes. Filmskapere som Woody Allen, Wes Craven, Claire Denis, David Lynch, Robert Altman og Andrej Tarkovskij er blant hans beundrere.

Bergmans forhold til komponist Johann Sebastian Bach var dedikert og pasjonsfylt, og hans aller siste film «Saraband» er blant annet en hyllest til Bach. Liv Ullmann og Erland Josephson har rollene som Marianne og Johan. Filmen vises samme kveld som konserten, og flere av Bachs verk som Bergman bruker i «Saraband» er med i konserten.


– Denne kvelden er viet to av verdens mest ikoniske kunstnere som i avstand av rom og tid - likevel smelter sammen til et felles uttrykk for «menneskets tilstand», skriver Tor Sørby i Arena Moss kirke- og kultursenter som arrangerer markeringen.


Musikere på konserten vil være Dagny Bakken (fiolin), Tom Simensen (fløyte), Liv Frengstad (cello), Ulf Krupka (orgel) og Kjetil Ertresvåg (orgel).

Artikkeltags