Ari Behn skal gi ut bokserier

KONTRAKT: Ari Behn (til venstre) har inngått avtale med Arve Juritzen og Juritzen forlag.

KONTRAKT: Ari Behn (til venstre) har inngått avtale med Arve Juritzen og Juritzen forlag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ari Behn har inngått en syvbokskontrakt med Juritzen forlag. Samarbeidet omfatter to bokserier og strekker seg over flere år.

DEL

– Uten å røpe for mye kan jeg si at disse prosjektene er noe helt annet enn det jeg har gjort før, og jeg er allerede i gang med skrivingen. Det er fint å kunne ha langsiktighet, så denne avtalen er jeg glad for, sier Ari som også er glad for at Juritzen forlag vil satse så tungt på hans videre forfatterskap.

Ingen av partene vil på nåværende tidspunkt fortelle hva bokseriene skal handle om, utover at det er bøker for både barn og voksne, skriver forlaget i en pressemelding.

– Dette er slik jeg liker å jobbe som forlegger. Lange, forutsigbare avtaler som gir forfatterne økonomi og arbeidsro - og som gir forlaget mulighet til å investere tungt for å bygge forfatterskap og bokserier, sier Arve Juritzen, som lenge har hatt forfatteren i kikkerten.

Ari Behn debuterte som forfatter i 1999 med den kritikerroste novellesamlingen «Trist som faen». Han har utgitt tre romaner, tre novellesamlinger og et skuespill. Bøkene hans er oversatt til seks språk. Ari Behn har tidligere utgitt sine romaner og novellesamlinger på Kolon forlag som er eid av Gyldendal.

– Det gleder meg stort at Ari nå prioriterer sitt forfatterskap så kraftig. Han er en unik forteller og jeg elsker hans presise setninger og lek med ord. Vi har tidligere samarbeidet om TV-program og jeg har lenge hatt et sterkt ønske om å få han i forfatterstallen, sier Juritzen.

Artikkeltags