Lokale bøker selger best i Moss

LOKALHISTORIE: – Det er flott at det finnes engasjerte mossinger som skriver om den lokale historien, sier bokfrelste Erik Sagflaat.

LOKALHISTORIE: – Det er flott at det finnes engasjerte mossinger som skriver om den lokale historien, sier bokfrelste Erik Sagflaat. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Erik Sagflaat har som veldig mange andre mossinger sikret seg en lokalhistorisk bok som julegave.

DEL

– Mossinger i Moss er den boken vi har solgt desidert mest av. Blant våre topp fem på boksalg i desember er det tre bøker med lokalhistorie. Det er veldig bra, men ikke overraskende. De lokale ligger alltid foran, forteller Katrine Leiro som er butikksjef i Norli Amfi Moss.

Bokfrelste Erik Sagflaat er innom bokhandelen for å gjøre et par julegaveinnkjøp.

– Jeg har en kone som er opptatt av lokalhistorie og hun ønsker seg denne boken til Espen Vinje. Så får vi se hvor den havner, sier han smilende og fortsetter: – Det er flott at det finnes engasjerte mossinger som tar vare på lokalhistorien. Dette er artige bøker selv for en innflyttet trønder.

Sagflaat er pensjonert redaktør, men holder pennen fortsatt varm. Han er glad i å skrive og lese.

– Jeg kjøper bøker både «her og der» og synes det er en fin julepresang, sier han.

10 på topp

Leiro har satt opp en 10 på topp liste over boksalget i desember.

– De tre lokale bøkene ligger godt an. Skråblikk på lokalhistorien av Gunnar Richter Johansen kaprer bronseplassen og Skoleminner som er skrevet av Lennart Fløseth og Jon Gundersen ligger på plass nummer fem. På andreplass ligger Astrid Lindgrens jul, som er sju julefortellinger og nostalgi på høyt plan. Julebøker går alltid godt.

– På plass fire finner vi kokeboken til Lise Finckenhagen. På sjette ligger romanen Huset ved innsjøen og først på sjuende plass kommer en krim, nemlig Opprinnelse av Dan Brown. En moderne familie skrevet av Helga Flatland ligger på åttende plass. Den vant årets bokhandlerpris. Og til slutt kommer Katharina-koden av Jørn Lier Horst og Blå av Maja Lunde, forklarer butikksjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

HARDE PAKKER: – Brettspill kommer mer og mer og er populære julegaver, sier butikksjef Katrine Leiro.

HARDE PAKKER: – Brettspill kommer mer og mer og er populære julegaver, sier butikksjef Katrine Leiro. Foto:

Mer og mer brettspill

Leiro forteller at brettspill også er veldig populært og mener at de kanskje er en slags motreaksjon til det å sitte mye foran en skjerm. Det kommer nye spill hele tiden og ofte noen ekstra før jul. Kalendere er også aktuelt på denne tiden av året og salget av julekort tyder på at vi fortsatt sender julehilsener i posten.

– Min erfaring er at boka fortsatt har høy status som julegave, og det er mange som kjøper bøker til noen i familien. Bøker har fått mange digitale konkurrenter og det er nok en liten nedgang i salget, men ikke så mye som mange fryktet. De harde pakkene er best, smiler Leiro og haster videre inn i den travle førjulshandelen.

Boksalgets «10 på topp» ved Norli Amfi Moss før jul

  1. Mossinger i Moss
  2. Astrid Lindgrens jul
  3. Skråblikk på lokalhistorien, bind IV
  4. Lises jul, mine beste oppskrifter
  5. Skoleminner
  6. Huset ved innsjøen
  7. Opprinnelse
  8. En moderne familie
  9. Katharina-koden
  10. Blå

Artikkeltags