Fredag kveld framfører hun «Should I stay or..» på House of Foundation.

– Jeg lager én slik forestilling i året, og jobber sammen med en regissør med tekst, flamencodans og fysisk teater. Alt er laget fra scratch, og vi starter med å finne et tema, forklarer danseren.

Hun forteller historiene mens hun danser og mener hun er alene i Norge om å blande disse kunstformene. I fjor laget hun en lignende forestilling i samarbeid med Kjersti Elvik, i år er det Signy Sandsberg som har regien.

– Vi gjør alle små og store valg gjennom livet. Det dreier seg om hva som kan skje når vi lar være å ta valg, eller tar valg som er høyst tilfeldige. Hvordan skal vi kunne vite hva som er et riktig valg?, spør hun.

– En forestilling som dette blir aldri helt ferdig, den utvikler seg hele tiden.

Prosjektet har fått støtte fra Østfold fylkeskommune og Fredrikstad og Moss kommuner.

– Forestillingen er spilt i Fredrikstad én gang og jeg skal tilbake dit igjen. Samtidig jobber jeg også med å få vist den andre steder, avslutter danseren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Hanne er ansatt i en 50 prosent stilling som danselærer ved Musikk, dans og dramalinjen på Kirkeparken i tillegg til at hun holder sine flamencokurs ved Duende Studio i Møllebyen.

Etter fremføringen går mannen til Hanne, Øystein Sørensen, på scenen for sin første solokonsert. Han har holdt utallige konserter sammen med andre musikere tidligere, og ekteparet har laget forestillinger sammen siden 1992, men dette blir hans første konsert helt alene.

– Det blir stort sett egne låter, men også Leonard Cohen-låter – det er alltid noen som spør etter det, smiler «Solon» og fortsetter:

– Jeg tar med et par gitarer, og kanskje et instrument til. Det blir et nakent og nært uttrykk hvor teksten kommer i fokus.