Gå til sidens hovedinnhold

En flamenco monolog

Artikkelen er over 4 år gammel

Distriktsdanseren – en flamenco monolog, har premiere til søndag i Samfunnshuset som en del av Nonstop-festivalen. Dette er et samarbeid mellom flamencodanser Hanne M. Knutsen og Kjersti Elvik som har regien.

Forestillingen handler om det å være i en skapende prosess og behovet for å fortelle om det som ikke har ord.

Danseren ønsker ikke å være tilskuer i sitt eget liv. Hun får en idé om en forestilling og begynner å skrive. Er det en god idé? Indre og ytre utfordringer melder seg og distriktsdanseren støter på problemer hun må løse underveis.

Dette skal formidles gjennom tekst, musikk, flamenco, humor, realisme og ettertanke.

Hanne M. Knutsen har utdannelse fra danselinjen ved Dansforum i Gøteborg og musikkteater-utdannelse fra Laine Theatre Arts i London. Hun har etterutdanning i flamenco og contemporary dans i Amsterdam og har jevnlig danset flamenco hos forskjellige pedagoger. Knutsen har siden 1990 jobbet som dansekunstner, pedagog og koreograf.

Blander flamenco og samtidsdans

Som utøvende dansekunstner har hun spesialisert seg i å blande uttrykkene flamenco og samtidsdans. Hun har utviklet en egen form, som hun bruker for å forsterke og underbygge tekst, musikk og teater hun jobber med.

– Med denne formen oppnår jeg sterkere det jeg ønsker å uttrykke. I flamencodansen finner man særegne og avanserte rytmer og armbevegelser som samtidig kan være folkelig og ha en særegen stil. Ved å blande inn den moderne dansens frie former, gir det flamencoen mer frihet. Det å blande uttrykkene flamenco og samtidsdans gir en egen form som forsterker og underbygger tekster jeg bruker, skriver Knutsen på sine nettsider.

Kommentarer til denne saken