Lucky lørdag med «Hank fra Helvete»

MOSSEKLAR LØRDAG KVELD: Hans-Erik Dyvik Husby kommer til Lucky Luke Saloon, som er i ferd med å skifte navn til Kvartalet Scene.

MOSSEKLAR LØRDAG KVELD: Hans-Erik Dyvik Husby kommer til Lucky Luke Saloon, som er i ferd med å skifte navn til Kvartalet Scene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lucky Luke Saloon i Moss har lagt om satsingen til mer livemusikk, og lørdag kveld kommer Hans-Erik «Hank» Dyvik Husby.

DEL

I slutten av februar fortalte Lucky-innehaverne Per Arne Strand og Lillian Eidesmo ved til Moss Avis at de vil endre konsept og bytte ut DJ med livemusikk.

Og lørdag kveld er det altså duket for konserten «Hank synger Cash og Cornelis».

– Hans-Erik Dyvik Husby skaper god stemning med sine tolkninger av Johnny Cash og Cornelis Vreeswijk. Han har oversatt Johnny Cash til norsk og gitt tekstene til The Man in Black ny aktualitet og han tolker Vreeswijks sanger så troverdig at han for alltid vil ha en plass i våre hjerter, heter det i presseskrivet fra arrangørene.

Hedrer krigsveteraner

– I mars 2017 kom han med en ny låt: «For deg» – oversatt til norsk fra den kjente låten «For You» som ble fremført av Dave Matthews Band, sammen med Johnny Cash, til den amerikanske krigsfilmen «We were soldiers».

Dyvik ville gi ut denne låten som en hyllest til norske krigsveteraner og deres pårørende.

Utgivelsen er gjort i samarbeid med veteranorganisasjonen SIOPS og Pårørendenettverket Hjemmesonen.

Særdeles allsidig

– Som karismatisk vokalist i Turboneger ble Hank von Hell et særegent ikon på rockescenen og kjent langt utover landets grenser.

- Han er et multitalent med mange strenger å spille på. Ved siden av å være en stor stemme, fører han en årvåken og til tider skarp penn som samfunnsbetrakter og kritiker. Han er forfatter, foredragsholder og en attraktiv skuespiller på film og teater.

– Tiden etter Turboneger har gjort Hans-Erik til en særdeles allsidig og folkekjær artist. Mange sperret øynene opp da han entret scenen som hovedrolleinnehaver i musikalen Jesus Christ Superstar på Det Norske Teatret. Et jublende kritikerkorps kunne fastslå at den kontroversielle rockeren var langt mer enn pønkrock, sminke og kaos, heter det i presseskrivet.

Eftablues på «eftan»

Det blir en stor konsertdag på Lucky lørdag. For til Moss Blues Klubbs «Eftablues» lørdag ettermiddag kommer Greasy Gravy.

– For et band! Dette er soul som du bare opplever i Memphis og «over there» og blir garantert en stor kulturopplevelse, sier Stig Martinsen i bluesklubben.

Han råder mossinger til å høre GGs musikk på nettet og å «kante» danseskoene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.