Gå til sidens hovedinnhold

Dirty Dancing på Sjølageret er utsolgt

Artikkelen er over 4 år gammel

1500 personer har sikret seg billetter til visningen av Dirty Dancing på Sjølageret lørdag 19. august. Nå er forestillingen utsolgt.

– Verdens vakreste ord når man jobber i kulturfeltet er «utsolgt», og nå gleder vi oss til tidenes mest spektakulære filmvisning i Moss og 30-års jubileum for Dirty Dancing, skriver Tony Fjærgård i Festivalen Sin i en pressemelding.

Dirty Dancing hadde premiere i Los Angeles, California 19. august 1987, og eksakt 30 år senere, 19. august 2017, er den klar for storslagen jubileumsvisning på Sjølageret i Moss. Dette blir et historisk øyeblikk i dobbelt forstand når dette også er første gang sjøsiden av Verket åpnes for offentligheten på 250-300år.


Originale filmruller

Filmen vises nå digitalt på alle kinoene rundt i verden, men akkurat på denne visningen skal vi børste støvet av de originale 35mm filmrullene fra 1987. Vi kobler opp analogt utstyr og et lerret på mellom 13-14 meter. Det blir et nostalgisk sus når rullene tikker gjennom kinomaskinene og gir et organisk og levende bilde som vi sjelden ser i vår digitale hverdag, forteller kinosjefen.

Dirty Dancing ble fra starten av en megahit og var den første filmen som passerte 1 million solgte kopier på hjemmevideo-markedet. Musikken fra filmen vant både Oscar og Golden Globe året etter premieren og lever fortsatt i beste velgående på radio over hele verden.

– Vi oppfordrer mossingene til å grave litt i klesskapet og se om de finner klær fra 80-tallet. Kanskje har man fortsatt en kreppetang tilgjengelig, og det er lov å kjøre litt ekstra på med hårsprayen denne dagen, oppfordrer Fjærgård.

Kommentarer til denne saken