Helena (23) holder sin første utstilling i hjembyen Moss

STORT SPENN: Bildene til Helena Løkkeberg viser stor variasjon. Det er nære bilder i abstrakt form og tradisjonelt foto. Her med bildene «Jeløy» (bak) og «Cádiz».

STORT SPENN: Bildene til Helena Løkkeberg viser stor variasjon. Det er nære bilder i abstrakt form og tradisjonelt foto. Her med bildene «Jeløy» (bak) og «Cádiz». Foto:

Fotokunstner Helena Løkkeberg (23) har åpnet sin første utstilling i hjembyen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mange av bildene hun viser på Café Riis er tatt på Jeløy og i omgivelsene rundt Moss og gjenspeiler det hun har jobbet med det siste året. Motivene er preget av abstrakte mønstre og natur, både vinterstid og på sommeren.

– Jeg er født og oppvokst på Jeløy og fotointeressen fikk jeg som 18-åring. Min storesøster hadde foto som fag på videregående og det virket spennende. Så da bar det ut med kamera i den flotte naturen i nærområdet, forteller Helena.

Nå går hun på Det Tverrfaglige Kunstinstitutt på Bekkestua i et toårig løp. Før det gikk hun på fotokunstlinjen ved folkehøgskolen i Sogndal og det var der hun oppdaget fotokunsten for alvor.

Løkkebergs bilder er uttrykt gjennom digitalt fotografi, i grenseland mellom tradisjonelt foto og abstrakt kunst, og viser ulike følelser gjennom farger og form.

Inspirasjon til bildene har hun hentet fra drømmer, opplevelser og erfaringer fra hverdagen. Det er enkeltstående bilder og bilder i serie og utstillingen blir hengende til utgangen av april.

– Jeg eksperimenterer også med andre kunstneriske uttrykk, men denne utstillingen handler kun om foto. Dette er min første utstilling i hjembyen og jeg gleder meg veldig, sier hun lettere stresset før utstillingsåpningen.

Artikkeltags