Mossing blir Marinemusikk-sjef

Holder marinemusikkens kurs stødig: Terje Gravningsmyhr fra Moss, spår ikke store forandringene med ham selv i sjefsstolen. Foto: TRUDE BRÆNNE LARSEN

Holder marinemusikkens kurs stødig: Terje Gravningsmyhr fra Moss, spår ikke store forandringene med ham selv i sjefsstolen. Foto: TRUDE BRÆNNE LARSEN

Mossingen Terje Gravningsmyhr har allerede inntatt sjefsstolen i Marinemusikken i Horten.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Terje Gravningsmyhr hopper på ingen måte ut i det ukjente. Han har vært sjef for Marinemusikken tidligere. Han hadde samme jobb fra 2007 til 2011, i tillegg til ymse vikariater. Per nå er han også i vikariat, frem til etter nyttår, hvor han offisielt tiltrer i jobben.

– Jeg tar over formelt fra og med 1. februar. Etter det går jeg av med pensjon. Det er jo sånn i Forsvaret at vi må gå av når vi er 60. Og jeg sier «må» fordi jeg egentlig ikke føler noe behov for det selv. Jeg trives godt på jobben min, jeg, sier Gravningsmyhr, som blant annet også dirigerer Mossekråkene Veterankorps.

Lettelse etter usikkerhet

Vårsemesteret er i stor grad allerede planlagt.

– Men det var først forrige uke vi fikk greie på hva vi har i budsjett, og før vi visste hva vi hadde å rutte med kunne vi ikke planlegge altfor mye i detalj. Budsjettet er omtrent på nivå med det vi har hatt i år, så nå jobber vi på spreng med å fylle året med et spennende program. Heldigvis har vi også en ganske god egeninntjening. Dermed har vi litt mer å produsere for, forteller Gravningsmyhr.

Han innrømmer at tida de har lagt bak seg har vært tøff.

– Det har vært et halvår med nokså nedtrykt stemning. I starten, da forslaget om nedleggelse kom på bordet, tok vi det kanskje ikke så alvorlig. Vi har vært gjennom så mange slike runder, så vi trodde dette bare var enda et forslag som fort ville bli lagt til side. Etter hvert gikk det opp for oss at det var litt mer alvorlig enn som så. Verst er det selvfølgelig for de unge, som er i etableringsfasen. Det husker jeg selv, fra forslaget om nedleggelse på 80-tallet. På vår forrige konsert informerte jeg publikum om at det ikke så lyst ut. Jeg syntes de hadde krav på informasjon.

Men i november kom endelig bekreftelse på at Marinemusikken får bestå.

– Hvordan var første arbeidsdag etter at det ble kjent at Marinemusikken var reddet?

– Da var det stor stemning, kan jeg love deg, og det vanket en del klemmer også.

Business as usual

Gravningsmyhr tror ikke at mye blir forandret med ham i sjefsstolen

– Ikke så mye. Det kan hende det blir noen små forandringer, men Marinemusikkens profil vil i alle fall ikke endre seg, sier han.

Artikkeltags