Med 625.000 i støtte fra kulturrådet og 200.000 fra Moss kommune, kan House of Foundation (HOF) trygt planlegge nye prosjekter til neste år.

– At driften nå er sikret betyr alt for oss. Det er motiverende, og gir bedre anledning til å jobbe med prosjektene våre, sier Martin M. Sørhaug på HOF.

LES OGSÅ: Tidenes julegave til House of Foundation

Film

Den kjærkomne støtten kom rett før jul, og kulturhuset har rukket å legge flere planer.

– Vi kommer til å holde liv i de prosjektene vi har satt i gang, samt gjøre nye ting som vi legger mye prestisje i, sier Sørhaug.

Blant annet planlegger kulturhuset i Møllebyen en filmserie:

– Vi kommer til å vise tolv filmer i strekk, en film i måneden, i samarbeid med Moss filmklubb. Prosjektet skal til slutt ende i en bok med tolv film-essays. Det hele starter høsten 2016, sier Sørhaug.

HOF har henvendt seg til kritikere og andre og bedt dem trekke fram en film som er relevant.

– Vi håper det blir en miks av klassiske filmer og ukjente. Dialogen om filmen blir viktig, sier Martin M. Sørhaug.

Det kommer også flere bøker fra HOF til neste år:

– Bøkene er de prosjektene som når lengst ut. To av bøkene fra HOF er trukket fram av Svenska Dagbladet i en oppsummering av det norske litteraturåret, sier Sørhaug.

Barnefestival

28. mai blir det barnefestival: – Det er en av de store produksjonene våre, og er blitt en god miks av kunstarter. Blant annet kommer «The Vegetable Orchestra», et fullblods orkester hvor det spilles utelukkende på grønnsaker, smiler Martin M. Sørhaug, og tilføyer:

– Og så blir det jevnlig mindre arrangementer, som ikke er kartlagt ennå.