Lørdag formiddag braker det løs for kulturhusets fjerde barnefestival.

– Vi har satt sammen et program med både det ene og det andre. Her blir det bok og kunst, mat og musikk – og litt tøys, sier Martin Sørhaug som regner med fullt hus.

Arrangørene har lagt opp til diverse aktiviteter gjennom dagen, men også pauser underveis slik at familiene kan kose seg sammen.

Det blir blant annet konsert med bandet «Meg og kammeraten min». Tvillingene og illustratørene Svein og Egil Nyhus har en vilter og morsom tegneforestilling, og tryllekunstneren William Winther fra Moss er også på plass. 11-åringen som tidligere i år var med i Norske Talenter.

– Her blir det liten tid til å kjede seg, smiler Sørhaug.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Senere på dagen kan barna delta på fire forskjellige verksteder. Fotoverkstedet gir deltakerne en liten introduksjon til selvportrettsjangeren og bruk av polaroidkamera. Etterpå skal barna fotografere og lage et selvportrett eller en kollasj ved hjelp av polaroidbilder, kartong, tusj og klipp og lim.

Anja Bjørshol fra Punkt Ø skal vise hva performance er og hvordan tekst og uterom kan omformes til kropps-skulpturer. Barna skal med inspirasjon fra ulike tekster og omgivelser i Møllebyen bruke kroppene som uttrykksform.

Hos illustratør Rune Markhus og forfatter Agnar Lirhus kan barna lage sitt eget kunstverk med sjablonger, trykkfarger og tegnesaker.

Og på det fjerde verkstedet ønsker Yasmin Nashat Baggerød velkommen til en leken time hvor de reiser til mystiske land på yogamatten.