Med et ønske om julefred

JULEFRED: Helga Johanne Størdal og Trio Serafin under en tidligere konsert på Røed gård.

JULEFRED: Helga Johanne Størdal og Trio Serafin under en tidligere konsert på Røed gård. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trio Serafin og Helga Johanne Størdal har gitt ut plata «Julefred over jorda». Den inneholder 13 julesanger fra hele verden med et ønske om julefred.

DEL

Nå er de på releaseturné, og torsdag blir det konsert på House of Foundation. Trioen består av de tre søstrene Daria (klaver), Julia (fiolin) og Maria (cello) Serafin. Komponisten Ewa Serafin har skreddersydd arrangementene, og Størdal har gjendiktet tekstene til norsk.

Ensemblet var nysgjerrige på hvordan julesanger hørtes ut i ulike land og kulturer, og har plukket julesangskatter fra hele den julefeirende verden, fra Island i nord til Tanzania i sør.

– Julesanger gir et unikt innblikk i både musikktradisjoner og tankesett. Vi ville oppsøke andre kulturers julestemning og presentere den for det norske publikummet, i våre egne tolkninger. Og blant alle skattene vi fant, var det et felles budskap som lyste mot oss: Ønsket om julefred. Mange av sangene var også vuggesanger for det nyfødte barnet, noe som sjarmerte fire småbarnsmødre i senk, skriver de i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken