Michael Krohns dype stemme er lett gjenkjennelig og har sammen med hans tekster og melodier gjort sitt til at hans mest kjente band, Raga Rockers, regnes som et av de fire store i norsk rock. I over 30 år har Krohn satt sitt preg på denne sjangeren, ikke minst på grunn av sine velformulerte galgenhumoristiske tekster.

Han har ved noen anledninger fremført låtene sine akustisk og fått gode tilbakemeldinger på det. Derfor har han begynt med akustiske konserter og ønsker velkommen til en avslappet aften med lavthengende lyrikk.

– Det er først og fremst fordi tekstene kommer bedre fram, og det ligger litt i kortene at det ikke er de heftigste rockelåtene det blir lagt mest vekt på, men heller de litt roligere låtene man kan sitte og lytte til, forklarer Krohn som har keyboardisten Geir Bratland med på konserten.

Kunststillingen står til 7. oktober og Krohn synes det er hyggelig å få anledning til å vise bildene i en annen by etter å ha stilt ut flere ganger i Oslo.

– Bildene er figurative, primitive, og stort sett malt med rødt som den dominerende fargen. Omtrent som musikken min med andre ord. Om det er kunst kan de lærde strides om, men bilder er det i hvert fall, så får det bli opp til hver enkelt om det faller i smak eller ikke.

Kveldens oppvarming er Charlotte Jacobsen. Hun er vokalist og låtskriver i det kritikerroste bandet Charlotte & The Co-Stars, og har ved flere anledninger blitt omtalt som en av norsk rocks beste kvinnelige vokalister. Hun skriver låter med mørke, melankolske tekster, men med en råskap og dynamikk som hører et rockehjerte til. Denne kvelden stiller hun med gitaristen fra bandet, Thomas Borge, og de spiller strippede versjoner av Charlotte & The Co-Stars låter.