Stian Thorbjørnsen, eller Staysman som han kalles i artistsammenheng, er groggy på telefonen når Moss Avis ringer ham halv elleve på morgenen.

Etter en intens fire dager lang turné over hele Norge, med 22 timer i bil og syv timer i fly, har duoen fra Fredrikstad endelig fått mulighet til å sove ut på et hotell i Oslo. Deretter skal ferden fortsette videre til Moss.

– Turneen har gått kjempebra, forteller Staysman.

– Full fest, som alltid

Staysman & Lazz startet opp i 2009, men fikk nasjonal oppmerksomhet etter Stian Thorbjørnsens medvirkning i Paradise Hotel i 2012. Da de, i 2015, deltok i den norske Melodi Grand Prix-finalen med sangen «En godt stekt pizza», begynte ballen virkelig å rulle. Samme år danset Thorbjørnsen seg til og med til en finaleplass i «Skal vi danse».

Førstkommende torsdag dukker de opp på Kanalfestivalen i Moss, og lover at publikum vil få en konsertopplevelse med høy partyfaktor.

– Som alltid blir det allsang, full fest og kaos! sier Staysman.

Ikke ofte i Moss

I 2015 ga Staysman & Lazz ut singelen «20 kilo ekstra» i samarbeid med mossingene Torgeir og Kameratene, men særlig mye spilling i Moss har det ikke blitt av den grunn.

Les også: "20 kilo ekstra" ble en påskehit

– Vi har spilt veldig lite i Moss egentlig, men fatter'n bor i Årefjorden, så jeg tar et par dager ferie der, sier Staysman, som gleder seg til å spille i Kanalparken på torsdag.

Har dere noe nytt på gang?

– Ja, men det lanserer vi til høsten.

– Blir det pizza til torsdag da?

– Ja, "En godt stekt pizza" er alltid med, slår Staysman fast.

Kunne blitt katastrofe

Kanalfestivalen pågår over fem torsdager, frem til slutten av juli. Først ut var rapperen Petter «Katastrofe» Kristiansen, som spilte for cirka 200 mennesker forrige torsdag.

– Det kunne lett blitt en «katastrofe». Det høljet ned hele dagen, vi var kliss våte, men så kom solen og da kom det også folk, forteller Per Gunnar Brandstorp, som er leder for Kanalfestivalen.

For alle aldre

Han liker formatet de tilbyr publikummet som kommer til Kanalparken, og kaller det intimkonserter med VG-lista-hitter.

I tillegg til de nevnte ovenfor, står også Erik & Kriss, Morgan Sulele og Robbin & Bugge på plakaten. Brandstorp sier at de bevisst har siktet mot ungdom og unge voksne.

– I Moss bor det folk i alle aldersgrupper, og derfor må vi tilby noe til dem som befinner seg mellom Kaptein Rødskjegg og Kim Larsen. Jeg hadde for eksempel aldri hørt om Morgan Sulele, men fikk ekspertisehjelp av 14-åringen min hjemme, sier Brandstorp.

Det har reversert forskjellige opplysninger på nettet om hvorvidt det er 18 års aldersgrense på Kanalfestivalens konserter eller ikke.

Brandstorp forsikrer at det ikke er aldergrense, men at publikummet blir delt opp etter alder.

– På den måten blir tilbudet komplett, sier han.