Gå til sidens hovedinnhold

Sjørøverstemning på rådhuset

Artikkelen er over 5 år gammel

Takket være en raus bestefar fikk over 700 barnehagebarn i Moss en dag utenom det vanlige i dag.

– Velkommen! Ta en bolle! Det er jeg som er den gale bestefaren!

Ordene kommer fra Finn-Albert Coates. Og når man ser på livet som er rundt ham på samfunnshuset i Moss, så kan man si seg enig i at han nok er litt smågal. Rundt ham vrimler det nemlig av spente, piratkledde fire og femåringer, på et bord ved siden av ham står et tårn av esker fyllt med boller og støynivået er i hvert fall ikke lavt.

– Barnebarnet mitt er veldig glad i Kaptein Rødskjegg. Men han bor i Paris, og det har aldri klaffet med Rødskjegg-forestilling når han har vært på besøk hos oss i Moss. Jeg hadde så inderlig lyst til at han og flere barn skulle få se en forestilling, og så ballet det rett og slett på seg, forteller Finn-Albert Coates.

To forestillinger

Og ballet på seg har det gjort. For det var ikke bare barnebarnet Tom og noen få andre som fikk oppleve Kaptein Rødskjegg denne torsdagen. Over 700 barn fordelt på to forestillinger fikk en dag utenom det vanlige.

– Ja, til slutt ble det så mange at vi måtte dele det opp i to forestillinger. Det har jo selvfølgelig med plass og sikkerhet å gjøre. Både sivilforsvaret og ambulansepersonell er her for å sørge for at sikkerheten opprettholdes, forteller Coates.

Barnebarnet, Tom (5) var iført fullt sjørøverantrekk, og gledet seg til Kaptein Rødskjegg skulle gå på scenen.

– Jeg gleder meg til å synge Rødskjegg-sangen.

Og barna var ikke de enste som var kledd til piratfest. I toppen av flaggstanga hang nemlig et piratflagg.

Bildeserie

Bestefar inviterte til Kaptein Rødskjegg-forestilling

– Så du det da du kom? Jeg tenkte jeg hadde lyst til å pynte litt, og fikk heldigvis lov av ordføreren, forteller Coates.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.