For 12. gang skal Klubb1-prisen deles ut. Årets nominerte er StandUp Moss, Morten Henriksen, House of Foundation og FIIN Årgang.

Dette er hva Ole Waage i Klubb1 skriver om de fire kandidatene:

StandUp Moss

De har klart å levere enda mer i 2016 enn årene før, og beviser at de er en seriøs aktør som har kommet for å bli. I følge deres egen facebookside hadde de besøk av 60 komikere og rundt 1500 publikummere bare i 2016. De har i år ytterligere utvidet aktiviteten, med soloshow av blant andre Thomas Leikvoll, Ørjan Burøe og Zahid Ali.

Morten Henriksen

Henriksens utrettelige jobbing og medvirkning i band som The Yum Yums, Cosmic Dropouts, Twistaroos med fler er bare noen av hans meritter. I tillegg har han markert seg som arrangør av en mengde konserter på bl.a. gamle Tivolikjellern med band som The Fleshtones, Robinoos, Kurt Baker og en mengde andre band som alle har satt Moss på kartet både innlanlands og i utlandet en meget verdig vinner som aldri har blitt "akseptert" av "kultureliten". Han var også hjernen bak den legendariske festivalen Rock Mot Fotball og har nå House of rock festivalen som senest i sommeren 2016 trakk publikum og band fra Europa og USA.

House of Foundation

House of Foundation har markert seg som en ny og inkluderende kulturinstitusjon i byen vår. Stedet er ikke bare et kunstnerkollektiv og litteraturhus eller en bokhandel og kafé, men også et sted for levende musikk, kunstutstillinger, lyrikk og forskjellige aktiviteter for barn. Huset er også en politisk arena som stadig setter nye samfunnsviktige saker på programmet. Etablert i 2009 av utrettelige ildsjeler.

FIIN Årgang

Seniorene i FIIN Årgang, i hvert fall mange av dem, har holdt det gående med sine fantasifulle revyoppsetninger siden 2004. Debutoppsetningen i 2005 var revyen «Rødvin og kabal», skrevet av mossingen Bjarne Rundhovde. Siden den gang har de skrevet både dialoger og sangtekster selv. På sin helt egen måte har de klart å sette både aktuelle, historiske og gjerne nostalgiske tema på dagsorden – alt av det helt lokale slaget. Flere av skuespillerne har selv ytret at det å ha noe å bruke hodet på, utfordre seg med og et mål å øve mot hjelper på aldersfølelsen. FIIN Årgang viser klart at alder kun er et tall... Årets oppsetning «FIIN Årgang går på Limpinnen» blir gruppas åttende oppsetning, og år etter år har de klart å fylle Parkteatret med begeistrede mennesker.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av prisen er Gunnar Stordahl, Ole Jacob Lindberg, Kai Roger Simonsen, Kråkereiret, Bjørn Gulbrandsen, Linn Olsen, Petter Kviltu/Magnus Gulbrandsen, Leif Bye/Queens, Mona-Lill Reinbach, Arne Dybdahl/Trond Bull–Hansen og Kristian Johannessen. Sistnevnte vant prisen i fjor.

Prisen deles ut under den årlige Det lysnet i skogen-festivalen. Denne familievennlige gratisfestivalen arrangeres på Skihytta søndag 2.april fra klokken 12.