Gå til sidens hovedinnhold

Verdensvant solist gjestet hjertevarme Krapfoss Hornorkester

Artikkelen er over 5 år gammel

17 år etter at de studerte sammen i Manchester, spilte de to tidligere klassekameratene hovedrollene under konserten «Messing i kirkerommet» i Moss kirke søndag.

Henrik Dagestad-Dalhaug som dirigent for Krapfoss Hornorkester. Waliseren Owen Farr som gjesteartist.

Henrik og Owen gikk i 1998 begge på det som ble regnet for å være det beste av det beste inne brassmusikk, The Royal Northern College of Music.

Og etter at Dagestad-Dalhaug ble dirigent Krapfoss Hornorkester har han forsøkt å få Owen til å komme å spille med orkesteret.

Amerika, Skottland og Moss

Men Owen spiller over hele Europa og mer enn det. Sist uke var han i Amerika, uken før det i Skottland. Programmet er så tett og etterspørselen etter ham er så stor at han ikke har fått plottet Moss inn i planene.

- Jeg har ringt ham flere ganger uten å få ham hit. Men i år ble det en kansellering, og heldigvis fikk vi det til, fortalte Dagstad-Dalhaug fornøyd til Moss Avis etter søndagens konsert.

Også gjesten var glad for at det passet:

- Jeg føler meg privilegert som får reise rundt og spille. Tusen takk for at jeg har fått opptre med dette flotte orkesteret, sa Farr foran publikum mot slutten av konserten i Moss kirke.

Inspirasjon og hardt arbeid

Til Moss Avis fortalte han at er fra Cwmbran (ja, det skrive slik, red.anm.) nær Cardiff, og at han etter helgens snartur til Norge og Moss mandag reiser hjem til jul. Noe han ser fram til etter travle musikalske tider.

- Hvordan har du blitt så god til å spille?

- Jeg lar meg inspirere av andre og jobber hardt, smilte Owen.

Gode ord til korpset

Etter å ha ønsket publikum både vel hjem og god jul, skrøt dirigent Dagestad-Dalhaug av korpset overfor Moss Avis.

- Dette er vel mitt tredje år i korpset. Og det fungerer veldig bra. Det er veldig flinke folk. Og det er veldig bra mennesker. De møter på øvelser og prioriterer dette, og så har det et unikt samhold i forhold til alle andre korps jeg har vært i. Og alle nye sier at i Krapfoss Hornorkester blir de tatt imot på en helt fantastisk måte.

- Tas også dirigenter så godt imot?

- Ja, det vil jeg påstå, smiler Dagestad-Dalhaug.

Også hornorkesterets leder Magne Lilleberg var godt fornøyd med både publikumsframmøtet og med gjennomføringen av konserten.

Det var også publikum, etter applausen å dømme – etter en konsert med 13 varierte og fine låter med både «Napoli», «Serenade» og «MacArthur Park» og hvor publikum sang med på avslutningen «Deilig er jorden».

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.