Gå til sidens hovedinnhold

Kulturpris til dirigent fra Moss

Artikkelen er over 4 år gammel

Grete Pedersen fra Moss er tildelt Telenors kulturpris 2017.

Hun får prisen for sin unike innsats med å løfte fram og utvikle korsang både i Norge og internasjonalt.

Telenors kulturpris «Grenseløs kommunikasjon» deles hvert år ut til artister eller institusjoner som har utmerket seg i kulturbildet i Skandinavia, men som også har etablert seg internasjonalt. Prisen er på 500.000 kroner.

Pedersen er kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor og har vært det siden 1990. Hun er også professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole.

Det Norske Solistkor er under ledelse av Grete Pedersen internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er hun blitt en av Nordens mest markante dirigenter.

Telenors kulturpris har vært delt ut siden 1995. I begynnelsen var den en ren norsk pris, men de siste ti årene har prisen vært internasjonal. Kandidatene kommer fra alle kunstformer, flere kombinerer ulike kunstformer, og prisen er tildelt både etablerte og ferske artister.

Kommentarer til denne saken