Gå til sidens hovedinnhold

Sang og strikk med blide damer

Artikkelen er over 3 år gammel

– Ta med eget strikketøy og bruk det under konserten, det er inngangsbilletten, oppfordrer Hege Skurtveit med et smil.

Moss Damekor arrangerer sin årlige strikkekonsert på Arena mandag kveld. De har et variert repertoar på plakaten, og har i år også øvd inn en «strikkesang». I tillegg blir det kjente sanger som alle kan være med å synge på.

– Dette har blitt et populært arrangement som folk reiser langveis fra for å være med på. Det er god stemning, og selv om det er flest kvinner som kommer, er det flere og flere menn – både med og uten strikketøy, forteller Skurtveit som er sekretær i koret.

Hun er glad for at hun startet i koret i 2014 og ble kjent med mange hyggelige damer:

– Min erfaring med å synge sammen med andre var begrenset til sang rundt juletreet, og visesang med gitarspill i seine nattetimer. Jeg har alltid likt å høre korsang, og tenkt at det måtte være fint å kunne synge i et kor. Jeg storkoser meg på hver eneste øvelse. Da tømmes hodet for alle andre tanker og jeg er bare til stede i sangen, forklarer Hege.

Ønsker flere damer

Koret har i dag 33 sangere fordelt på fire stemmer. Flere damer er velkomne, og korøvelsen er hver mandag. Koret holder også julekonsert og deltar hvert år på sangerstevnet som arrangeres i Østfold.

– Eli Anne Enderød er en fantastisk fin dirigent for oss. Hun er full av gode ideer og godt humør, og kommer stadig med forslag om nye ting vi skal prøve. Dette gjør Moss Damekor til et lekent kor som våger seg utpå og prøver nye ting, mener sekretæren.


På strikkekonsertene inviterer koret hvert år en gjest som kan holde foredrag, og denne gang får de besøk av Ragnhild Nesset fra Levende Landliv i Fredrikstad som skal fortelle om sine mohairgeiter som produserer fibere som spinnes til garn. Det blir salg av kaffe og kaker – og selvfølgelig strikkede votter og sokker, i tillegg til loddsalg.

– Hvert vårsemester starter vi et prosjekt med tanke på å verve medlemmer. Da finner vi fram nye sanger, slik at det blir en lav terskel for de nye som lærer repertoaret sammen med oss andre, forklarer Skurtveit.

Moss Damekor ble startet i 1946 av en gruppe sangglade kvinner i Moss, og sang og glede er fortsatt damekoret sitt motto. Ved stiftelsen var navnet Moss Arbeiderdamekor, men de skiftet navn til Moss Damekor i 1968.

Kommentarer til denne saken