Med konserten «Messing i kirkerommet» vil hornorkesteret presentere den mer klassiske og «seriøse» siden av orkesteret. Her blir det originalskrevne verk for brassband, og årets hovedverk er «Renaissance» av Peter Graham.

Lise Jæger Gravningsmyhr og Tonje Gravningsmyhr Næss skal være solister i «Concertino Classico» av Joseph Horovitz. Begge startet i orkesteret som unge skolekorpsmusikanter. Det blir også soloinnslag med Jan Birkenes Gustafsson på esskornett og Bjørn Are Mikkelsen på eufonium.

Dirigenten er tilbake

Espen Ødegaard er tilbake som korpsets dirigent etter et opphold på seks år. Han har et sterkt fokus på klang og intonasjon, og ønsker også å presentere ny og originalskrevet musikk for brassbandet, i tillegg til klassiske brassbandperler.

Krapfoss Hornorkester har hovedsakelig medlemmer fra Moss og omegn, men har med årene blitt et populært alternativ for brassbandnerder også utenfor byens grenser.

Moss Gamle Guttemusikkorps

På søndag blir det også et variert program med mange gjester når Moss Gamle Guttemusikkorps holder sin tradisjonsrike konsert. Sopranen Caroline Johansen skal være solist med korpset og skal synge «Walking in the air» fra «The Snowman» av Howard Blake.

Publikum får også oppleve Moss Skolemusikkorps og sangkoret Glade Takter, begge under ledelse av dirigent Rune Boutroue Bekkhus.

Ny gjest av året er Moss Messingkvintett som består av Svein Pedersen på tuba, Trond Steinar Hansen på trombone, Kjell Martinsen på valthorn, Glenn Bøgle og Hans Gunnar Skaug på trompet.

Moss Gamle Guttemusikkorps skal også holde nyttårskonsert i Moss kirke 1. nyttårsdag.