Gå til sidens hovedinnhold

Messingblås i kirken

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag inviterer Krapfoss Hornorkester til konserten «Messing i kirkerommet».

Konserten i Moss kirke er en årlig tradisjon hvor de presenterer den mer klassiske og «seriøse» siden av orkesteret. De skal fremføre originalskrevne verk for brassband, og årets hovedverk er «Labour and Love» av Percy E. Fletcher.

– I år er vi så heldige å få lov til å presentere to sangere fra orkesteret. Eilen Kvernenes Lien skal synge «Ved Nesland Kyrkje» av Henrik Lyssand, og Marianne Stuve fremfører «The Christmas Song» av Mel Torme, sier Cecilie Johansen i korpset.

Korpset har flere dyktige medlemmer, og på programmet står også en duett med esskornett og flygelhorn i stykket «Pie Jesu». I «The Holy Well» er det Bjørn Are Mikkelsen på eufonium som er solist.

Dirigent og musikalsk ansvarlig er Kjell Olav Martinsen, et kjent navn for musikkinteresserte mossinger. Han har vært ansatt i Forsvarets stabsmusikkorps i Oslo, og var dirigent for HM Kongens Gardes Musikkorps fra 1998-2006. Fra 1985-2015 var han ansatt ved Norges musikkhøgskole som universitetslektor i korpsledelse, og gjestedirigent ved profesjonelle korps blant annet i Sverige, Nederland og England.

– Vi serverer gløgg og pepperkaker og håper publikum finner veien til Moss kirke for en musikalsk opplevelse og et pusterom i en hektisk hverdag, avslutter Johansen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.