Kulturskolen med Grieg-konsert

MOSSEBEKKEN: Her fra en tidligere konsert på House of Foundation.

MOSSEBEKKEN: Her fra en tidligere konsert på House of Foundation. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elever og lærere fra Moss kulturskole feirer 175-årsjubileet for Edvard Griegs fødsel. De inviterer til stor konsert onsdag kveld i Kammersalen på Kirkeparken vgs.

DEL

– Vi ble inspirert av programmet Grieg minutt for minutt på NRK i juni, hvor all musikken som komponisten har skrevet ble fremført. Så ambisiøse er ikke vi, men i løpet av en times konsert vil publikum få oppleve mange kjente og kjære Grieg-stykker, sier Liv Frengstad som er cellolærer ved kulturskolen.

Strykeorkestrene på kulturskolen, Mossebekken og Mossestryket, vil blant annet fremføre både «Morgenstemning» og «I Dovregubbens hall» fra Peer Gynt-suitene. De vil også spille «Norsk dans nr. 2», som for mange er bedre kjent som Norge Rundt-melodien. På programmet står også tre unge sangere som skal synge fra diktverket «Haugtussa» av Arne Garborg.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PÅ PIANO: Trond Schau velger seg noen favoritter av Grieg.

PÅ PIANO: Trond Schau velger seg noen favoritter av Grieg. Foto:

Lyriske stykker for piano er også obligatorisk på en Grieg-konsert, og denne gang er det pianist Trond Schau som har valgt seg noen favoritter. I tillegg vil Østfold strykekvartett bidra med to satser fra «Strykekvartett i g-moll».

– Vi synes det er kjempeviktig å vise fram Grieg og musikken hans. Her lager elever og profesjonelle musikere konsert sammen, og det er både morsomt og berikende for begge parter. Og vi håper at også publikum vil sette pris på det, avslutter Frengstad.

Edvard Grieg var en norsk nasjonalromantisk komponist som fikk stor betydning for den kulturelle nasjonsbyggingen på slutten av 1800-tallet. Han er også den norske komponisten som har fått størst gjennomslag internasjonalt.

Artikkeltags