Hele trioen skal videre til den anerkjente Krimfestivalen i Oslo, som arrangeres fra torsdag til lørdag, 8. til 10 mars.

Men først tar de altså turen til høyde 101 i Mossemarka. 

For sjette gang

– Krimfestivalen i Oslo er ute i den store verden regnet som en av de bedre i sitt slag. Derfor synes vi at det er ekstra stas at Dionne, Nesser og Jæger rett i forkant av Krimfestivalen kommer til Moss, sier Lise Haugen Larsen ved Moss bibliotek.

Hun håper på stort oppmøte på krimkvelden, som arrangeres for sjette gang av Skihytta, Moss bibliotek, Norli Moss og Moss Avis.

– Ski eller brodder på turen opptil Skihytta anbefales. Innendørs er det fyr på peisen, muligheter for å kjøpe mat og drikke, signerte bøker og ikke minst møte spennende forfattere, sier Lise Haugen Larsen.

Solgt til 20 land

Karen Dionne, født i 1953 og bosatt i Detroit, har skrevet tre romaner og en rekke essays og artikler. Hennes spenningsroman «Myrkongens datter» er solgt til 20 land, skriver Juritzen Forlag.

Samme forlag forteller at Jørgen Jæger, født i 1946 og bosatt i Bergen, fikk sitt endelig gjennombrudd i 2012 med kriminalroman «Stemmen». I 2016 ble det solgt hele 130.000 eksemplarer av bøkene hans i Norge. Jæger har vært nominert til Bokhandlerprisen fire ganger.

Prisbelønt svenske

Håkan Nesser har hatt stor suksess med bøkene om førstebetjent Van Veeteren og bøkene om Gunnar Barbarotti, skriver Gyldendal Norsk Forlag.

Van Veeteren-serien  ga Nesser årets «deckardebutant»-pris og to priser som «Årets bästa svenska deckare», før den siste boken i serien i 2000 ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman.

Nesser har i tillegg mottatt Danske Kriminalakademis pris for beste krim- og spenningsbok i 2014.