For 33. gang på rad arrangeres den populære konserten.

– Som vanlig er konserten tidlig på morgenen, klokka sju, og den varer i ca. 50 minutter slik at folk rekker jobben klokka åtte, sier dirigent Trond Egil Oftung.

Konserten er et samarbeidsprosjekt mellom Jeløy kirkes ungdomskor og vokalensemble, Jeløy kirkes barnekor – som ledes av Oftung, og Moss kirkes barnekor med Beate Sollie Horn som dirigent.

Hun har bred erfaring som korsanger, og har vært elev på musikklinjen på Kirkeparken vgs. Beate er utdannet førskolelærer og har en mastergrad fra Norges musikkhøgskole, hvor hun for tiden studerer barnekorledelse.

Led martyrdøden

Lucia-dagen er til minne om Lucia fra Syracus som, ifølge tradisjonen, led martyrdøden 13. desember år 304 i en alder av 25 år. I Venezia kan man oppleve å se hennes godt bevarte legeme i en glassmonter i Jeremia-kirken.

– Å feire denne dagen med korsang og lysprosesjoner er en typisk nordisk tradisjon, og det er først og fremst i Sverige at dette har fått en stor og viktig plass – og selvfølgelig i Moss, sier Oftung.

Flere av sangerne i korene er også solister under konserten, og Amalie Sunde, som er elev på Musikk- og danselinjen på Kirkeparken, har rollen som «Den store Lucia». Tom Simensen bidrar på fløyte og Else Buttedal Haugen på klaver.

– Det blir utdeling av lussekatter til publikum ved konsertens slutt, som en hyggelig avslutning på den stemningsfulle konserten i et kirkerom kun opplyst av levende lys, sier Oftung.