Det sier arrangør Martin M. Sørhaug i festivalen Lyse Netter Moss som bekrefter at den svenske artisten Timbuktu er booket til neste års festival.

Lyse Netter avholdes for andre gang i Albyhagen 7.–8. juni 2019, og arrangeres av House of Foundation i samarbeid med Punkt Ø. Den første festivalen i 2018 tiltrakk seg 4500 personer fordelt på tre dager, og arrangørene har en målsetting om å øke publikumsantallet ytterligere i 2019.

– I Albyhagen kommer dette til å bli fantastisk. Vi fryder oss som arrangører og jobber videre med å få på plass enda flere gode deltakere, sier Sørhaug.

Lyse Netter tok publikum med storm første gang den ble arrangert i hagen ved Galleri F 15 i sommer.

– At dette er en festival som har kommet for å bli er det ingen tvil om: Early Bird-billettene til neste års festival er allerede utsolgt, til tross for at det ikke har vært offentliggjort hvilke artister som tar turen til Jeløya neste sommer, skriver arrangøren i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Jason Diakité, mer kjent som Timbuktu, er en av Nordens største hiphop-artister gjennom tidene. Siden første singel ble sluppet i 1996 har han opptrådt både som soloartist og i diverse andre konstellasjoner, blant annet med funkbandet Damn!, som han har turnert med i over 15 år.

Han har sluppet et titalls album, blitt tildelt en rekke gull- og platinaskiver, vunnet åtte Grammispriser (svensk pris som tilsvarer den norske Spellemannprisen) og fire P3 Guld-utmerkelser (svensk P3).

I sommer var Timbuktu på turné i Norge og Sverige, og satte publikumsrekord på Malmö-festivalen. 23. november slipper Timbuktu & Damn! albumet «Kärlekens Blandband», en innspilling av sommerens konsertsett.