Inviterer til bokfest, mat og musikk på Moss bibliotek

Trubadur, Forfatter og Kåsør: Louis Jacoby kommer til Moss bibliotek

Trubadur, Forfatter og Kåsør: Louis Jacoby kommer til Moss bibliotek

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I år som i fjor inviterer Moss bibliotek forfattere og gjester til fest under Christian Frederik-dagene.

DEL

Fredag 14. august blir gjestene servert både litteratur, musikk og god mat når forfatter Vigdis Hjort og visesanger Louis Jacoby kommer til Moss.

– Vigdis Hjort måtte melde avbud i fjor så vi er veldig heldige som får henne tilbake i år, sier Lillian Salomonsen ved Moss bibliotek.

– Vi er også veldig fornøyd med å endelig få Louis Jacoby til Moss. Han er en populærforfatter, visesanger og kåsør.Vi har tenkt på han flere ganger og i år har vi endelig tatt oss råd, sier Salomonsen.

Glad trubadur

Lous Jacoby er fra Larvik og har blant annet mottatt både Prøysenpris og Herman Wildenways poesipris. Hans vise «Hverdag» er kåret til en av Norges nasjonalviser. Som forfatter har han utgitt «Min erotiske hund og andre viderverdigheter», «Om å spise østers og andre skjellsettende opplevelser og «Min beduggede vinklubb»

– Jacoby er kanskje ikke så kjent for mange, men jeg kan love at det blir en opplevelse. Han vil nok bidra med mange morsomme betraktninger om både det ene og det andre, lover Salomonsen.

Mosse-venn

Vigdis Hjort er et kjent fjes for mange. Senest i fjor var hun på besøk hos House of Foundation. Nå kommer hun tilbake til Moss, denne gang for å snakke om artikkelsamlingen «Fryd og fare- essays om diktning og eksistens». I denne samlingen tar hun for seg forfattere som Hamsun, Kirkegaard og Solstad samt flere som har betydd mye for hennes forfatterskap.

Vigdis Hjort er forfatteren bak romaner som «Leve Posthornet», «Et norsk hus», «Tredve dager i Sandefjord», og sist men ikke minst den fortsatt populære barne- og ungdomsromanen «Jørgen+ Anne= Sant»

Populær kveld

I tillegg til det litterære programmet kan hun friste med servering av tapas fra Cafe Trappane.

Salomonsen kunne melde om et veldig godt oppmøte da bokfesten gikk av stabelen i fjor, og håper på et populært arrangement også i år. Det selges 110 billetter til fredagens bokfest.

– Det er en del billetter igjen, som vi håper blir borte i løpet av uka.

– Med disse to forfatterne sammen er grunnlaget lagt for en flott kveld på Moss Bibliotek, avslutter hun.

Artikkeltags