17 år med vakter i museet

GODT SAMARBEID: Museumsvert Vibeke Nielsen i Østfoldmuseene er glad for samarbeidet med Jeløy Rotary Klubb og president Egil Legland.

GODT SAMARBEID: Museumsvert Vibeke Nielsen i Østfoldmuseene er glad for samarbeidet med Jeløy Rotary Klubb og president Egil Legland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I 17 år har medlemmer i Jeløy Rotary vært vakt i Moss by- og industrimuseum på søndager. Nå til søndag skal de hedres.

DEL

Siden høsten 2001 har det vært en ordning hvor et av medlemmene på rundgang har utført denne frivillige innsatsen for museet.

Museet hadde nettopp flyttet inn i de nyrestaurerte lokalene i Kloster og Galla møller, og Bjarne Elvsås fra Rotary-klubben tok kontakt med museet og lurte på om de trengte frivillig bemanning under arrangementer og utstillinger. Det var museet positive til og Elvsås gikk i gang med å sette opp vaktlister, noe han holdt på med helt til sin bortgang i 2009.

Hver søndag, utenom høytider og sommerferier, er vaktene på plass i museets 2. etasje. De hjelper publikum etter behov i samarbeid med museets egen vert.

Til arrangementet på søndag har 38 medlemmer meldt sin ankomst. Museet tar imot med kaffe og kaker og vil tilby omvisning i museet i tillegg til en vandring fra museet til Konventionsgården.

Elvsås tok for øvrig også initiativ til å danne en filmgruppe ved Moss by- og industrimuseum for å redigere og utgi gamle filmopptak. I alt ni filmer ble utgitt under vignetten «Gamle mossefilmer».

Artikkeltags