Gå til sidens hovedinnhold

Det Norske Kammerorkester kommer tilbake til Moss

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag kveld er det i Moss kirke duket for den andre konserten i byen med Det Norske Kammerorkester.

Moss kommune har inngått et samarbeid med Det Norske Kammerorkester om to årlige konserter i perioden 2018 og fram til og med byens jubileumsår 2020.

– Dette er en oppsiktsvekkende avtale med et av verdens ledende kammerorkestre som nå er i ferd med å få Moss som sitt andre hjem – mellom sin hjemmebane i Oslo og en tilværelse i verdens mest prestisjetunge konserthus og festivaler, sier Tor Sørby som er daglig leder i Moss menighet.

Samarbeidet startet 14. mai i år sammen med Bugge Wesseltoft i en fullsatt Moss kirke. En konsert som vil gå inn i byens historie som en av de mest magiske og uforglemmelige ifølge Sørby.

Mesterverk på programmet

Denne gang er det mesterverk av Schubert og Brahms på programmet. Schuberts særegne oktett er til ære for den åttende konserten i Arenas 10-års jubileum. I tillegg spilles en av Brahms sekstetter for strykere som tilhører det øverste sjikt av romantikkens og kammermusikkens gullalder.

Les også

Unik avtale med «verdenskjent» orkester

– Et samarbeid mellom Moss kulturhus og Arena har gjort dette mulig, og dermed er byen og byens kulturliv beriket med enestående sjanser til å oppleve musikalsk fremførelse på et nivå som er vanskelig å beskrive med ord, mener Sørby.

Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 utviklet seg til å bli et av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena med nærmere 40 innspillinger ute på verdensmarkedet. En halvtime før konsertstart blir det en presentasjon og samtale på scenekanten med orkesterets direktør Per Erik Kise Larsen.

Kommentarer til denne saken